Träffpunkt IKEM Mellansverige

Här kan du se aktuella nätverksträffar som ordnas i din närhet. Syftet med träffarna är att under informella former skapa ett kontaktnät mellan företagen i regionen och att vi förmedlar aktuella arbetsgivarfrågor.

Vi anordnar två gånger per år Träffpunkt IKEM - det vill säga nätverksträffar för medlemsföretagen i regionen där vi presenterer nyheter och aktuella ämnen. Har du tips eller önskemål på vad du skulle vilja att vi tog upp, tveka inte att höra av dig. Vill du vara med i våra nätverk? Hör av dig!

Välkommen till TRÄFFPUNKT IKEM 

Nätverksträffar med arbetsgivarfokus i din region. Ta tillfället i akt och träffa kollegorna på företagen i din närhet. Anmäl dig till våra träffar!
Är du ny som medlem eller ny på jobbet? Kontakta ditt regionkontor för att höra hur Träffpunkt IKEM fungerar i din region.
 

Missbruk - en svår fråga för dig som arbetsgivare

Välkommen till vårens Träffpunkt IKEM där vi ger dig nycklar till framgångsrik rehab vid missbruk och beroenden.

Frågorna kring missbruk av alkohol och andra droger har ökat bland våra medlemsföretag. Dessutom finns det oklarheter när och hur arbetsgivaren får använda sig av drogtester. Vilket väger tyngst? Den personliga integriteten eller arbetsgivarens intressen? Ledarskapets roll är central i dessa frågor och vi vill ge dig mer kunskap i ett svårt ämne.

Syftet med träffen är;

  • att du ska få en grundläggande inblick i logiken bakom de faktorer som binder en person till destruktiva mönster
  • att du ska kunna se det större sammanhanget i vad som krävs för en förändring samt hur man bäst kan skapa ett sammanhang som kan generera långsiktig förändring på djupet i individens liv
  • att du ska se vilken roll du har och vilket stöd du har tillgång till

Peter Nordlöv från Core Rehab ger er verktygen att upptäcka, hantera och genomföra det ofta svåra samtalet när missbruk eller beroenden finns närvarande. Peter är utbildad alkohol- och drogterapeut på University of Minnesota USA och har lång erfarenhet av att jobba med olika beroendeformer.

Förhandlingschef Lars Askelöf eller chefsjurist Ulf Nordström föreläser om de arbetsrättsliga ramarna kring missbruk och drogpolicy samt om integritet kopplat till drogpolicy och kameraövervakning.

Vi börjar med lunch klockan 12.00 och avslutar cirka 16.45

Pris 1 000 kr per person

Välkomna!

När och var:
På alla platser börjar vi kl 12.00 med gemensam lunch. Träffpunkten startar sedan kl 12.45 och avslutas 16.45.
Vi kommer vara i i Växjö 6 mars, Jönköping 7 mars, Örebro 13 mars, Norrköping 14 mars, Malmö 19 mars, Stockholm 21 mars, Sundsvall 26 mars och Göteborg 28 mars.

Anmälan till träffarna kommer läggas upp när programmet är fastställt. Notera datum redan nu.

Varmt välkommen!
Jonas Mörnås-Bergmark
Regionansvarig Mellansverige