Alla nyheter

Klimatklivet: Ansök om stöd för att minska utsläpp

17 oktober 2017 Det finns fortfarande möjlighet att söka medel från Klimatinvesteringsstödet för en idé eller åtgärd som minskar utsläpp av framför allt växthusgaser. Om du vill veta mer om hur denna process går till är du välkommen till IKEM:s informationsträff med Länsstyrelsen den 7 november i Göteborg. 700 miljoner kronor delas ut per år fram till 2020.
Christer Sjödin, ny rådgivare och förhandlare med ansvar för lönebildning på IKEM.

Ny rådgivare och förhandlare på IKEM

13 oktober 2017 Vi hälsar Christer Sjödin välkommen till IKEM som ny rådgivare och förhandlare med ansvar för lönebildningsfrågor. Närmast kommer Christer från Sveriges ingenjörer.

Den svenska industrin, Industriavtalet och framtida utmaningar

11 oktober 2017 Industrins ekonomiska råd,IER, argumenterar i sin senaste rapport att det inte finns något bättre än Industriavtalet när det gäller kontroll över löneökningar relaterat till ökad produktivitet. Rapporten Den svenska industrin, Industriavtalet och framtida utmaningar, presenterades på World Trade Center i Stockholm den 9 oktober. Bakgrunden till rapporten är Industriavtalets 20-åriga historia och den stora betydelse som avtalet haft för svensk lönebildning. I rappoten tar IER även upp historia, dess stora betydelse för svensk lönebildning och att samtidigt viss kritik under senare tid riktats mot Industriavtalet.
Gör det inte svårare för äldre att jobba längre

Gör det inte svårare för äldre att jobba längre

9 oktober 2017 Riksdagens pensionsgrupp diskuterar en höjning av Las-åldern från 67 till 69 år. Det hämmar viljan att anställa äldre bland våra medlemsföretag, säger Carola Lemne vd och Peter Jeppsson vice vd Svenskt Näringsliv.
Elin Hermansson Hållbar Kemi 2030, Årets projektledare 2017.

Årets projektledare är Elin Hermansson Hållbar Kemi 2030

6 oktober 2017 Elin Hermansson som leder Hållbar Kemi 2030 i Stenungsund har utsetts till Årets Projektledare 2017 vid Universums Talent Excellence Summit & Award. Hållbar Kemi 2030 är ett samarbete mellan fem kemiföretag i Stenungsund, AGA, AkzoNobel, Borealis, INOVYN och Perstorp - alla medlemmar i IKEM. Den gemensamma visionen är att Stenungsund ska bli navet i hållbar kemiproduktion 2030. Grattis Elin!

Såpaflaska gjord på 100 procent återvunnen plast

5 oktober 2017 Genom ett nytt samarbete mellan ICA och flera andra aktörer tillverkas nu en såpaflaska gjord på 100 procent återvunnen plast. Returplasten har samlats in och återvunnits i Sverige
Märit Hammarström ansvarig för kemisk arbetsmiljö på IKEM.

Tävla om EU:s pris för goda praktiska lösningar

4 oktober 2017 Inom EU bedrivs ett omfattande kampanjarbete för ett hälsosamt arbetsliv. Det är den Europeiska arbetsmiljöbyrån som driver arbetet på EU-nivån och kampanjerna är bland de största i världen i sitt slag. Kommande kampanj kommer att fokusera på farliga ämnen.

Energinyheter från SPICE3

4 oktober 2017 SPICE3 – the Sectoral Platform in Chemicals för Energy Efficiency Excellence är den europeiska kemiindustrins webbplattform för energieffektivisering som lanserades 2013. Förutom webbplatsen för SPICE3, på vilken du kan hitta information om energifrågor inom kemiindustrin kan du prenumerera på nyhetsbrevet som ges ut av SPICE3.

Konflikt hos Samhall

3 oktober 2017 Ett antal LO-förbund har varslat Samhall om konflikt. De företag som anlitar Samhall som underleverantör kan komma att påverkas av dessa stridsåtgärder i olika omfattning.
Välkommen till workshop Exponeringsscenarier 17-18 oktober

Workshop Exponeringsscenarier 17-18 oktober

29 september 2017 Funderar du på hur exponeringsscenarier (ES) ska läsas, hanteras och följas? Välkommen till vår tvådagars workshop om exponeringsscenarier i Stockholm. Vårens fullbokade workshop fick mycket goda omdömen och vi har förbättrat den ytterligare. Denna gången kommer Kemikalieinspektionen att vara representerad. För den som önskar är det möjligt att delta en av dagarna. Dag två är en fördjupning av vårens kurs.