Alla nyheter

Fastighetsanställdas förbund varslar om strejk

26 april 2017 Fastighetsanställdas Förbund har idag den 26 april varslat sju bolag om stridsåtgärder. Bakgrunden till varslet är kollektivavtalsförhandlingarna med Almega Tjänsteförbunden. Detta varsel kan beröra IKEM:s medlemsföretag, ta därför del i den bifogade filen med lagt varsel.
Prevent bjuder in till Arbetsmijöverkstan.

Välkommen till Arbetsmiljöverkstan 2017!

24 april 2017 Prevent bjuder in till Arbetsmiljöverkstan där deltagarna får lyssna på miniseminarier om Prevents produkter inom arbetsmiljöområdet. Det ges också möjlighet att prata arbetsmiljöfrågor och nätverka.

Omfattande Cyberangrepp hos driftleverantörer

20 april 2017 Karl Lallerstedt, ansvarig för säkerhetspolicy på Svenskt Näringsliv och för Näringslivets Säkerhetsdelegation, vill uppmärksamma medlemsorganisationer med forskningsintensiva företag på en ny form av cyberangrepp, samt förslag på åtgärder mot detta.
Välkommen att fira IKEM:s 100 år tillsammans med oss!

Du kommer väl den 11 maj?

19 april 2017 I år firar IKEM 100-årsjubileum eftersom vår föregångare Sveriges Kemiska industrikontor bildades 1917. Det ska vi uppmärksamma den 11 maj i Stockholm med stämma, seminarium och fest! Alla medlemsföretag är varmt välkomna att lyssna till och diskutera framtidsfrågor.

Sammanfattningar av nya avtal på engelska

18 april 2017 Vi har översatt sammanfattningarna för de nya tjänstemannaavtalet, I-avtalet och avtalet för kemiska fabriker till engelska. Du hittar dem under respektive avtal. Men för att kunna ladda ner dem behöver du först logga in på webben.
Åsa Näsman, ansvarig för Sociala medier samt kurser och möten på IKEM.

Sociala medier – ett snabbt sätt att få veta

18 april 2017 IKEM kommunicerar i flera olika kanaler med medlemsföretag och intressenter. Ett par exempel är webbplatsen och de nyhetsbrev som skickas till våra medlemsföretag. Om du följer oss i sociala medier får du på ett enkelt och snabbt sätt information från oss.

Vad kostar den psykiska ohälsan arbetsgivare?

18 april 2017 Enheten för interventions- och implementeringsforskning inom arbetshälsa, Karolinska institutet, håller den 15 maj 2017 ett halvdagsseminarium i arbetshälsoekonomisk verksamhetsanalys och beräkning av kostnader för psykisk ohälsa på arbetsplatsen utifrån det Arbetshälsoekonomiska analysverktyget.
Anmälan till Serendipity Challenge 2017 ska göras senast onsdag 3 maj.

Framtidens industriföretag? Dags att söka till Serendipity Challenge

18 april 2017 Nu är ansökan öppen till årets upplaga av Serendipity Challenge, Sveriges största entreprenörstävling för startup- och tillväxtbolag i alla branscher. Femtio bolag kommer att utses till tävlingen som går av stapeln i Industriområdet i Almedalen 3-5 juli. Kriterierna för att ansöka är enkla: företaget ska vara entreprenörslett och ha en unik teknologi/koncept/affärsidé.
AFA Försäkring lanserar nu filmserien ”Wake up – Dr West testar yrken”

AFA Försäkring vill öka intresset för arbetsmiljöfrågor med filmer

12 april 2017 AFA Försäkring lanserar nu filmserien ”Wake up – Dr West testar yrken” som syftar till att öka intresset för arbetsmiljöfrågor bland främst unga i arbetslivet. Första filmen handlar om vibrationsskador som är den vanligaste arbetssjukdomen hos AFA Försäkring.
Nytt 3-årigt avtal för oljeraffinaderierna.

Nytt 3-årigt avtal för oljeraffinaderier

12 april 2017 IKEM – Innovations- och kemiarbetsgivarna har träffat ett nytt avtal med IF Metall som gäller för oljeraffinaderier. Avtalet löper från och med den 1 juni 2017 till och med den 31 maj 2020. Det sista året är uppsägningsbart.