Tillbaka

Arbetsmiljöverkstan för industrin

10 april 2018
Är du chef, skyddsombud eller HR på ett industriföretag? Välkommen till Arbetsmiljöverkstan 2018 – en förmiddag med inspiration, stöd och verktyg om organisatorisk och social arbetsmiljö – OSA. Kom gärna tillsammans chef/arbetsgivarrepresentant och skyddsombud. Prevent, som är en del av Svenskt Näringsliv och IKEM samt våra parter, håller i dessa möten.

Plats och tid

Värnamo: tisdag 15 maj klockan 8:30-11:30.
Lokal: Vandalorum, Skulpturvägen 2.
Från 7:45 serveras kaffe/te och smörgås.
 
Göteborg: onsdag 16 maj klockan 8:30-11:30.
Lokal: Elite Park Avenue Hotel, Kungsportsavenyn 36.
Från 7:45 serveras kaffe/te och smörgås.
 
Föreläsningar varvas med praktiska övningar och vårt mål är att du ska:
 
  • Få en inblick och förståelse för OSA
  • Få en förståelse för hur dessa frågor kan integreras i ett systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Veta vilka krav som ställs i OSA-föreskrifterna
  • Få en konkret verktygslåda för hur man kan jobba med OSA
 

Anmäl dig här

Läs mer om arbetsmiljöverstan på Prevents webbplats
 

Seminariet är kostnadsfritt.
 
Arbetsmiljöverkstan för industrin 2018 arrangeras av industrins arbetsgivare och fack tillsammans med Prevent.
 

Kontakt

CamillaBacklund

Rådgivare arbetsmiljö
Adviser Occupational Safety & Health
Tel direkt: +46 10 455 38 88
Tel mobil: +46 70 682 72 29
CamillaBacklund.jpg
Tillbaka Anders Fröberg, ordförande i IKEM och vd på Borealis, deltog under onsdagen på ett frukostseminarium i Almedalen om matsvinn och hur förpackningar kan vara en del lösningen av världssvälten. Förpackningar fyller en viktig roll i att skydda produkterna och varorna de innehåller, minska matsvinnet och koldioxidutsläppen vid transporterna. Tillsammans med forskare och industrin diskuterades hur man ska se på förpackningarnas roll när behovet av livsmedel ökar globalt. Läs mer
Befolkningen väntas öka med 2 miljarder detta sekel. Det innebär att behovet av livsmedel kommer öka. En stor del av livsmedlen slängs, enligt undersökningar mellan 30–50 procent av den totala produktionen. I utvecklingsländer slängs maten tidigt i kedjan på grund av dåliga förpackningar, kylmöjligheter och infrastruktur, i rikare länder främst i hushåll och storkök. 
 
Anders Fröberg lyfte under seminariet upp att man inte får glömma förpackningens funktion och syfte. Dessa är viktigare än förpackningen som sådan. Dessutom är förpackningens miljöpåverkan ofta mycket mindre än innehållet. Anders exemplifierade med att vindruvor i plasttråg har minskat matsvinnet med 20 procent.
IKEM är även i år med i Almedalen och i Industriområdet under parollen Industrin Tar Matchen. Kristina Neimert Carne, kemikalieexpert på IKEM rapporterar här från seminariet #hurvetdudet? Under #hurvetdudet? diskuterar Anders Sahlman från Vetenskap & Allmänhet, Olle Zachrison från Sveriges Radio och Elisabeth Rytter från Livsmedelsföretagen om vikten av att våga ifrågasätta och faktakolla påståenden både i etablerade och sociala medier.Läs mer

Våra aktiviteter

Chefs- och ledarskapsutbildning

28-29-aug 2018
Stockholm/Hesselby Slott

Avtalskurs I-avtalet

27 sep 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

04 okt 2018
Stockholm

Konflikthantering

04 okt 2018
Stockholm

Ny som ledare

09-10-okt 2018
Stockholm

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

09-10-okt 2018
Stockholm

CLP-förordningen

17 okt 2018
Göteborg