Nytt treårigt avtal är klart för glasindustrin.
Tillbaka

Avtal 2017: Nytt avtal klart för glasindustrin

18 maj 2017
IKEM – Innovations- och kemiarbetsgivarna har träffat ett nytt avtal med IF Metall gällande glasindustrin. Avtalet gäller från och med den 1 juni 2017 till och med den 31 maj 2020. Det sista året är uppsägningsbart. IKEM har publicerat ett sammandrag av avtalet.

Avtalet innebär en ökning av kostnadsnivån med 6,5 procent för treårsperioden. Av ökningen utgör 6,0 procent löneökningar och 0,5 procent utgör avsättning till delpension. Det motsvarar en genomsnittlig årskostnad för företaget på 2,17 procent.
 
Mer information om nyheterna i avtalet hittar du under Kollektivavtal med IF Metall och sidan glasindustrin. För att få åtkomst till sammandraget behöver du först logga in på webbplatsen. Har du ingen inloggning skapar du ett med hjälp av företagets organisations- och medlemsnummer.
 
Vi har även publicerat ett sammandrag av det nya treåriga tjänstemannavtalet som gäller från och med den 1 april 2017 till och med 31 mars 2020.
 

Till sammandraget av avtalet för glasindustrin

 

Till sammandraget av avtalet för tjänstemännen

 

Skapa en inloggning till webben

 
Om du har några frågor kring det nya avtalet eller andra arbetsrättsliga frågor kan du kontakta IKEM:s arbetsgivarjour: 010-455 38 80 eller jouren@ikem.se

Tillbaka Regeringen flaggar för vikten av cybersäkerhet. Vi måste skydda våra viktiga IT-system för intrång och påverkan. Medlemsföretag är välkomna att kontakta Nils Hannerz, forsknings- och innovationschef på IKEM, om ni vill samverka kring denna fråga.Läs mer

Nu rustas för ökade insatser på miljöer, infrastruktur och kompetens för att skydda industrins hemligheter. IKEM uppmanar sina medlemsföretag att ta frågan på stort allvar. Gemensamma projekt håller på att startas för att göra en kraftsamling.

Om ert företag är intresserade och har behov få ni gärna kontakta Nils Hannerz på IKEM för att meddela ert intresse av att samarbeta kring frågan.

Vinnaren i Nya ögon på plast i arkitekturen utses i februari 2018. Priset delas ut den 12 april på mässan Nordbygg. Plast som byggmaterial ger många tillfällen att skapa. För att visa vad som går att bygga med plast bjuder IKEM in till en arkitekturtävling för studenter, som får lämna förslag till utformning av ett kafé byggt i plast på mässan Nordbygg 12 april 2018. Tävlingen heter ”Nya ögon på plast i arkitekturen” och arrangeras av Stockholmsmässan/Nordbygg i samarbete med IKEM – Innovations- och kemiindustrierna samt med stöd av Sveriges Arkitekter för att lyfta fram nytänkande som visar på plastens möjligheter och goda egenskaper, samtidigt som de kombinerar praktisk funktion med en upplevelse för betraktaren.Läs mer

Våra aktiviteter

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

03-04-okt 2017
Stockholm

CLP Praktisk klassificering av blandningar

05 okt 2017
Stockholm

Träffpunkt IKEM Malmö

10 okt 2017
Malmö

Avtalskurs I-avtalet (fd Allokemisk industri)

11 okt 2017
Stockholm

Kurs i Krishantering

12 okt 2017
Stockholm

Träffpunkt IKEM Stockholm

12 okt 2017
Stockholm

IKEM:s Kemikaliedag 2017

12 okt 2017
Stockholm