IKEM:s branschrådgivning. Från vänster längst bak Michael Reineskog och Bo Olsson. Längst fram Märit Hammarström och Pontus Alm. Foto: Bengt Säll
Tillbaka

Branschrådgivning leder rätt

19 september 2017
För medlemmar i IKEM:s branschförening öppnas nu Branschrådgivningen. Från måndagen den 2 oktober kommer rådgivningen att vara bemannad varje måndag mellan 08.30 och 17.00 av våra experter. Du kommer att kunna nå oss både via telefon och e-post och vi kommer se till att du så snart som möjligt får den hjälp du efterfrågar.

I ett rullande schema kommer Pontus Alm, Märit Hammarström, Bo Olsson och Michael Reineskog svara när du ringer på det nya rådgivningsnumret 010 – 455 38 91. De arbetar med plastfrågor, kemisk arbetsmiljö, forskning, säkerhet, LifeScience och kemikaliefrågor och kommer antingen att kunna svara på dina frågor direkt eller se till att du hamnar hos rätt person hos oss.

– Vi öppnar Rådgivningen för att säkerställa att våra medlemsföretag får den kontakt de vill med oss. Fortsättningsvis är man förstås liksom tidigare välkommen att kontakta oss direkt alla dagar i veckan, men ibland kan vi vara svåra att få tag på. På det här sättet hoppas vi att våra medlemsföretag känner att de alltid har en väg in som ger dem stöd och hjälp, säger Anja Baklien, ansvarig för avdelningen Medlemsrelationer på IKEM.

Rådgivningen kommer att vara öppen varje måndag mellan 08.30 och 17.00 med lunch mellan 11.30 - 12-30. Telefonnumret är 010 – 455 38 91 och e-postadressen branschradgivningen@ikem.se.

Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Tillbaka Under 12 effektiva industritimmar i Linköping får du möta tunga företrädare för industri och politik och gå på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars. Temat för dagen är Människan i digitaliseringen. Läs mer

På Industrirådets webbplats hittar du program och anmälan

 

Människan i digitaliseringen

I det innovativa gränslandet mellan människa, industri och digitalisering skapas dagens och morgondagens svenska industri.
 
Hur rustar vi såväl nuvarande som framtidens medarbetare för detta? Vilka strategier har företagen? Vad vill politikerna göra och vad säger forskarna?
 
Under Industridagen 2018 möter du tunga företrädare för industri och politik, och det blir en kavalkad av valbara pass som tar dig med på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars.
Testa Virtual Reality och skapa framtidens kompetensutveckling! Hur kan vi använda VR-tekniken för att kompetenssäkra svensk industri och utveckla framtidens kompetensförsörjning? Det ska IKEM ta reda på i samarbete med Livsmedelsföretagen, IF Metall och Livs. Du och ditt företag kan vara med och testa Virtual Reality och undersöka hur tekniken kan användas på bästa sätt. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till våra VR-workshops i januari och februari.Läs mer

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg