Tillbaka

Hjälp att tala om plast

7 mars 2018
Nu finns en presentation om plastens roll i samhället som IKEM har tagit fram tillsammans med ett antal medlemsföretag. Tanken är ge anställda i våra medlemsföretag ett kommunikationsmaterial för att kunna tala om plast och hur materialet bidrar till en hållbar samhällsutveckling, men också om de utmaningar som plasten har i dag och vad branschen gör.

Den senaste tiden har plastens roll i samhället stått i fokus på många sätt. Tyvärr alldeles för ofta i negativ kontext. Det behöver ske en förändring och påverkansarbetet startar i vår närhet – hos medarbetare och framtidens medarbetare.
 
Presentationen "Plasternas roll i samhället" är en bank av bilder och innehåll med argument och fakta som är användbara i plastdebatten. Man kan välja ut de bilder man önskar använda och kan även klippa in bilder i sin egen presentation. Det finns också ett talmanus med bakgrundsinformation. Den som är intresserad av presentationen kan e-posta till Pontus Alm.
 
Den 7 februari arrangerade IKEM en branschträff på temat ”En gemensam plaströst” i gamla gummifabriken i Värnamo. På agendan var bland annat en introduktion till presentationen "Plasternas roll i samhället".

 

Här kan du läsa mer om branschträffen "En gemensam plaströst"

Kontakt

PontusAlm

Ansvarig plastbearbetningsfrågor
Head plastic conversion
Tel direkt: +46 10 455 38 51
Tel mobil: +46 70 231 44 61
pontus-alm.jpg
Tillbaka Tisdagen den 15 maj har IKEM sin stämma dit alla medlemsföretag är välkomna. Vi börjar kl 15.00 med de formella delarna och därefter genomförs ett seminarium tillsammans med Vetenskap & Allmänhet under rubriken #HurVetDuDet?Läs mer

I seminariet kommer bland andra forskare och föreläsare att delta, ett exempel är Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet.  Dagen avslutas med middag kl 18.30 på restaurang Cabaret tvärs över gatan.  Ytterligare information om programmet kommer, men boka gärna in dagen redan nu.

Våra aktiviteter

Nya ögon på plast i arkitekturen

12 apr 2018
Nordbygg/Stockholmsmässan

Lönekartläggning kurs i IKEM:s regi

18 apr 2018
Stockholm

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

18 apr 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

19 apr 2018
Stockholm

Nya Dataskyddsförordningen - Webbinarie

26 apr 2018
Webbinarie

Avtalskurs I-avtalet

27 sep 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

04 okt 2018
Stockholm