IKEM tackar ja till IF Metalls inbjudan om samtal kring #metoo
Tillbaka

IKEM tackar ja till IF Metalls inbjudan om samtal kring #metoo

23 november 2017
#Metoo måste bli en väckarklocka för industrin, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson. IF Metall har nyligen gjort en undersökning som visar att 59 procent av de unga kvinnorna och 34 procent av samtliga kvinnor bland IF Metalls medlemmar uppger att de blivit utsatta för handlingar som kan beskrivas som sexuella trakasserier på sina arbetsplatser under det senaste året.

- Det är alarmerande siffror. Vi har fått en inbjudan till möte från IF Metall. Ett bra initiativ som vi självklart tackar ja till, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM. Vi vill gärna diskutera med IF Metall hur vi tillsammans kan hitta sätt att hjälpa företagen inom industrin att intensifiera arbetet med dessa frågor.
 
- Det är viktigt att vi alla inom industrin tar debatten på allvar, även vi på IKEM, både i rådgivningen gentemot våra medlemmar och när det gäller vårt eget arbetsklimat här på IKEM, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM.
 
I artikeln "Stöd i arbetet mot kränkande särbehandling" på vår webbplats kan du läsa om hur du som arbetsgivare kan få hjälp och stöd i frågan från IKEM.
 

Stöd i arbetet mot kränkande särbehandling
 

Läs mer om IF Metalls undersökning i Svensk verkstad 

Kontakt

JonasHagelqvist

Förbundsdirektör och vd
Chief executive officer
Tel direkt: +46 10 455 38 55
Tel mobil: +46 730 80 77 66
jonas-hagelqvist.jpg
Tillbaka Tisdagen den 15 maj har IKEM sin stämma dit alla medlemsföretag är välkomna. Vi börjar kl 15.00 med de formella delarna och därefter genomförs ett seminarium tillsammans med Vetenskap & Allmänhet under rubriken #HurVetDuDet?Läs mer

I seminariet kommer bland andra forskare och föreläsare att delta, ett exempel är Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet.  Dagen avslutas med middag kl 18.30 på restaurang Cabaret tvärs över gatan.  Ytterligare information om programmet kommer, men boka gärna in dagen redan nu.

Våra aktiviteter

Nya ögon på plast i arkitekturen

12 apr 2018
Nordbygg/Stockholmsmässan

Lönekartläggning kurs i IKEM:s regi

18 apr 2018
Stockholm

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

18 apr 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

19 apr 2018
Stockholm

Nya Dataskyddsförordningen - Webbinarie

26 apr 2018
Webbinarie

Avtalskurs I-avtalet

27 sep 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

04 okt 2018
Stockholm