IKEM tackar ja till IF Metalls inbjudan om samtal kring #metoo
Tillbaka

IKEM tackar ja till IF Metalls inbjudan om samtal kring #metoo

23 november 2017
#Metoo måste bli en väckarklocka för industrin, säger IF Metalls förbundsordförande Marie Nilsson. IF Metall har nyligen gjort en undersökning som visar att 59 procent av de unga kvinnorna och 34 procent av samtliga kvinnor bland IF Metalls medlemmar uppger att de blivit utsatta för handlingar som kan beskrivas som sexuella trakasserier på sina arbetsplatser under det senaste året.

- Det är alarmerande siffror. Vi har fått en inbjudan till möte från IF Metall. Ett bra initiativ som vi självklart tackar ja till, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM. Vi vill gärna diskutera med IF Metall hur vi tillsammans kan hitta sätt att hjälpa företagen inom industrin att intensifiera arbetet med dessa frågor.
 
- Det är viktigt att vi alla inom industrin tar debatten på allvar, även vi på IKEM, både i rådgivningen gentemot våra medlemmar och när det gäller vårt eget arbetsklimat här på IKEM, säger Jonas Hagelqvist, vd IKEM.
 
I artikeln "Stöd i arbetet mot kränkande särbehandling" på vår webbplats kan du läsa om hur du som arbetsgivare kan få hjälp och stöd i frågan från IKEM.
 

Stöd i arbetet mot kränkande särbehandling
 

Läs mer om IF Metalls undersökning i Svensk verkstad 

Kontakt

JonasHagelqvist

Förbundsdirektör och vd
Chief executive officer
Tel direkt: +46 10 455 38 55
Tel mobil: +46 730 80 77 66
jonas-hagelqvist.jpg
Tillbaka Utredningen om en mer modern föräldraförsäkring föreslår att föräldrapenningdagarna koncentreras till de första åren i barnets liv. Det är bra. Mindre bra är att kraftigt begränsa föräldrarnas möjligheter att överlåta föräldrapenningen. Läs mer
För en företagare är flexibiliteten i föräldraförsäkringen särskilt betydelsefull, skriver Catharina Bäck, socialförsäkringsexpert inom Svenskt Näringsliv.
 

Läs artikeln Stelbent föräldraförsäkring försvårar livspussel

 
 
 

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg