Kemi med drakflickan Berta på Vetenskapens Hus
Tillbaka

Kemi med drakflickan Berta på Vetenskapens Hus

1 december 2017
Drakflickan Berta är en handdocka som upptäcker kemi tillsammans med de allra yngsta barnen. Att hon är just en handdocka är något som små barn verkligen uppskattar. De kan prata direkt med Berta Drake, utan att behöva adressera någon vuxen. Och Berta förstår barnen på ett alldeles speciellt sätt.

Drakflickan Berta utvecklades genom ett samarbete mellan IKEM och Navet Science Center i Borås. Hon finns i sagornas värld genom trevligt illustrerade böcker som innehåller korta berättelser och där varje berättelse har ett kemiexperiment kopplat till sig. Dessa kemiexperiment är lätta att förstå, göra och framförallt så är de roliga. Berta finns också på många av Sveriges Science Center där hon, i form av en handdocka, tar emot skolklasser och gör kemiexperiment tillsammans med barnen. 
 
Den 28e november hade pedagoger och lärare i förskolan och F-3 möjlighet att kostnadsfritt delta i en fortbildning tillsammans med Berta och Anna Gunnarsson från Navet Science Center. Pedagogerna fick lära sig hur de själva kan använda sig av Berta och kemi i sin undervisning. Fortbildningen togs emot med stor entusiasm och nyfikenhet. IKEM arrangerade fortbildningen tillsammans med Vetenskapens Hus.
 
Att stimulera nyfikenhet och fascination för naturvetenskap och kemi redan vid ung ålder är något som vi på IKEM anser är mycket viktigt. Det är de unga som är kemiföretagens framtida medarbetare, och det är även de unga som ska ta hand om Sveriges och världens i framtiden. 
 
 

Läs mer om Berta här

 

Kontakt

LouiseFornander

Kemikalieexpert (föräldraledig)
Chemicals Expert
Tel direkt: +4610 455 38 68
Tel mobil: +46 70 338 30 42
LouiseFornander_258.jpg
Tillbaka Tisdagen den 15 maj har IKEM sin stämma dit alla medlemsföretag är välkomna. Vi börjar kl 15.00 med de formella delarna och därefter genomförs ett seminarium tillsammans med Vetenskap & Allmänhet under rubriken #HurVetDuDet?Läs mer

I seminariet kommer bland andra forskare och föreläsare att delta, ett exempel är Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet.  Dagen avslutas med middag kl 18.30 på restaurang Cabaret tvärs över gatan.  Ytterligare information om programmet kommer, men boka gärna in dagen redan nu.

Våra aktiviteter

Nya ögon på plast i arkitekturen

12 apr 2018
Nordbygg/Stockholmsmässan

Lönekartläggning kurs i IKEM:s regi

18 apr 2018
Stockholm

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

18 apr 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

19 apr 2018
Stockholm

Nya Dataskyddsförordningen - Webbinarie

26 apr 2018
Webbinarie

Avtalskurs I-avtalet

27 sep 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

04 okt 2018
Stockholm