Tillbaka

Konflikt hos Samhall

3 oktober 2017
Ett antal LO-förbund har varslat Samhall om konflikt. De företag som anlitar Samhall som underleverantör kan komma att påverkas av dessa stridsåtgärder i olika omfattning.

Stridsåtgärder är varslade enligt följande:

12 oktober från klockan 06:00 Alla anställda i Samhall omfattas av en övertids- mertids- och nyanställningsblockad samt blockad av inhyrning. Samtidigt sätts allt arbete som omfattas av stridsåtgärden i blockad.
 
Detta innebär att medlemmar i de berörda facken kan vägra utföra arbete utöver ordinarie arbetstid. Blockaden avser att hindra de som inte är medlemmar i dessa fackförbund att utföra det arbete som omfattas av stridsåtgärderna.
 
17 oktober från klockan 06:00 Ett antal företag kommer att omfattas av total arbetsnedläggelse (strejk) och arbetet blockeras. Detta berör endast två av IKEM:s medlemsföretag. Företagen har informerats i särskild ordning.
 
Övriga företag omfattas enbart av övertids- mertids- och nyanställningsblockad samt blockad av inhyrning. I övrigt ska anställda i Samhall utföra sitt arbete som vanligt under ordinarie arbetstid.
 

Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Tillbaka Under 12 effektiva industritimmar i Linköping får du möta tunga företrädare för industri och politik och gå på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars. Temat för dagen är Människan i digitaliseringen. Läs mer

På Industrirådets webbplats hittar du program och anmälan

 

Människan i digitaliseringen

I det innovativa gränslandet mellan människa, industri och digitalisering skapas dagens och morgondagens svenska industri.
 
Hur rustar vi såväl nuvarande som framtidens medarbetare för detta? Vilka strategier har företagen? Vad vill politikerna göra och vad säger forskarna?
 
Under Industridagen 2018 möter du tunga företrädare för industri och politik, och det blir en kavalkad av valbara pass som tar dig med på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars.
Testa Virtual Reality och skapa framtidens kompetensutveckling! Hur kan vi använda VR-tekniken för att kompetenssäkra svensk industri och utveckla framtidens kompetensförsörjning? Det ska IKEM ta reda på i samarbete med Livsmedelsföretagen, IF Metall och Livs. Du och ditt företag kan vara med och testa Virtual Reality och undersöka hur tekniken kan användas på bästa sätt. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till våra VR-workshops i januari och februari.Läs mer

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg