Tillbaka

Ny anställningsblankett gäller från den 1 juni

29 maj 2017
I och med att reglerna för tidsbegränsade anställningar ändrats från den 1 juni för tjänstemännen, har ny blankett för anställning tagits fram.

I det nya kollektivavtalet för tjänstemän har reglerna kring tidsbegränsade anställningar arbetats om helt. Regelverk kring tidsbegränsade anställningar var föråldrat och det har funnits behov av att få tillstånd en enklare och mer modern reglering som kan möta de ökande kraven på flexibilitet inom IKEM:s branscher. 
 
De nya reglerna gäller från och med den 1 juni 2017 och innebär att nuvarande former för tidsbegränsade anställningar ersätts av en ”Tidsbegränsad anställning” som inrymmer arbetsgivarens samtliga behov av tidsbegränsade anställningar från vikariat och arbetstoppar till längre projektanställningar. Någon begränsning i hur många tidsbegränsade anställningar arbetsgivaren kan ha samtidigt finns inte.  
 
Nu kan du ladda hem en ny anställningsblankett som gäller från och med den 1 juni. 
 

Länk till blanketten

 

Tillbaka Tisdagen den 15 maj har IKEM sin stämma dit alla medlemsföretag är välkomna. Vi börjar kl 15.00 med de formella delarna och därefter genomförs ett seminarium tillsammans med Vetenskap & Allmänhet under rubriken #HurVetDuDet?Läs mer

I seminariet kommer bland andra forskare och föreläsare att delta, ett exempel är Tove Lifvendahl, politisk chefredaktör för Svenska Dagbladet.  Dagen avslutas med middag kl 18.30 på restaurang Cabaret tvärs över gatan.  Ytterligare information om programmet kommer, men boka gärna in dagen redan nu.

Våra aktiviteter

Nya ögon på plast i arkitekturen

12 apr 2018
Nordbygg/Stockholmsmässan

Lönekartläggning kurs i IKEM:s regi

18 apr 2018
Stockholm

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

18 apr 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

19 apr 2018
Stockholm

Nya Dataskyddsförordningen - Webbinarie

26 apr 2018
Webbinarie

Avtalskurs I-avtalet

27 sep 2018
Stockholm

Kurs i Krishantering

04 okt 2018
Stockholm