Tillbaka

Ny anställningsblankett gäller från den 1 juni

29 maj 2017
I och med att reglerna för tidsbegränsade anställningar ändrats från den 1 juni för tjänstemännen, har ny blankett för anställning tagits fram.

I det nya kollektivavtalet för tjänstemän har reglerna kring tidsbegränsade anställningar arbetats om helt. Regelverk kring tidsbegränsade anställningar var föråldrat och det har funnits behov av att få tillstånd en enklare och mer modern reglering som kan möta de ökande kraven på flexibilitet inom IKEM:s branscher. 
 
De nya reglerna gäller från och med den 1 juni 2017 och innebär att nuvarande former för tidsbegränsade anställningar ersätts av en ”Tidsbegränsad anställning” som inrymmer arbetsgivarens samtliga behov av tidsbegränsade anställningar från vikariat och arbetstoppar till längre projektanställningar. Någon begränsning i hur många tidsbegränsade anställningar arbetsgivaren kan ha samtidigt finns inte.  
 
Nu kan du ladda hem en ny anställningsblankett som gäller från och med den 1 juni. 
 

Länk till blanketten

 

Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Tillbaka Under 12 effektiva industritimmar i Linköping får du möta tunga företrädare för industri och politik och gå på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars. Temat för dagen är Människan i digitaliseringen. Läs mer

På Industrirådets webbplats hittar du program och anmälan

 

Människan i digitaliseringen

I det innovativa gränslandet mellan människa, industri och digitalisering skapas dagens och morgondagens svenska industri.
 
Hur rustar vi såväl nuvarande som framtidens medarbetare för detta? Vilka strategier har företagen? Vad vill politikerna göra och vad säger forskarna?
 
Under Industridagen 2018 möter du tunga företrädare för industri och politik, och det blir en kavalkad av valbara pass som tar dig med på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars.
Testa Virtual Reality och skapa framtidens kompetensutveckling! Hur kan vi använda VR-tekniken för att kompetenssäkra svensk industri och utveckla framtidens kompetensförsörjning? Det ska IKEM ta reda på i samarbete med Livsmedelsföretagen, IF Metall och Livs. Du och ditt företag kan vara med och testa Virtual Reality och undersöka hur tekniken kan användas på bästa sätt. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till våra VR-workshops i januari och februari.Läs mer

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg