Märit Hammarström ansvarig för kemisk arbetsmiljö på IKEM.
Tillbaka

Tävla om EU:s pris för goda praktiska lösningar

4 oktober 2017
Inom EU bedrivs ett omfattande kampanjarbete för ett hälsosamt arbetsliv. Det är den Europeiska arbetsmiljöbyrån som driver arbetet på EU-nivån och kampanjerna är bland de största i världen i sitt slag. Kommande kampanj kommer att fokusera på farliga ämnen.

Kampanjen stöds av EU:s institutioner och de europeiska arbetsmarknadsparterna och samordnas på nationell nivå genom arbetsmiljöbyråns nätverk av kontaktpunkter. Kampanjen 2016-2017 har haft temat ”En sund och säker arbetsmiljö genom hela arbetslivet”. Här i Sverige heter kampanjen ”Friska arbetsplatser för alla åldrar” och avslutas i slutet av oktober.  Kommande kampanj, som ska löpa under 2018 och 2019, fokuserar på ”Farliga ämnen”.

– Vi på IKEM ligger precis i startgroparna att, tillsammans med andra organisationer inom Svenskt Näringsliv, planera samverkan och aktiviteter som förhoppningsvis ska genomföras med start våren 2018, säger Märit Hammarström som är ansvarig för Kemisk arbetsmiljö på IKEM.
 

Här kan du läsa om den europeiska kampanjen

 
– Vi vill redan nu berätta om kampanjen eftersom EU parallellt med sin kampanj också kommer att utlysa två tävlingar. Dels ”Priset för goda praktiska lösningar” dels ”Healthy Workplaces Film Award”. Vi kommer så småningom att informera mer om dessa men vi vill redan nu få tips på företag och arbetsplatser som arbetat på ett bra sätt med kemikalier och kemiska hälsorisker i arbetsmiljön, säger Märit Hammarström.

Tävlingen vill fånga goda praktiska lösningar och uppmärksamma framstående och innovativa bidrag till hälsa och säkerhet på arbetsplatsen. Denna utmärkelse fungerar också som en plattform, där man kan dela med sig av och främja goda praktiska lösningar i hela EU. De prisbelönta och uppmärksammade exemplen kommer att samlas i en publikation som sprids i hela EU och lanseras på arbetsmiljöbyråns webbplats.
 
För mer information om kampanjen eller om du vill lämna tips om företag/arbetsplatser hör då av dig till Märit Hammarström ansvarig för kemisk arbetsmiljö på IKEM.
 
 

Kontakt

MäritHammarström

Ansvarig kemisk arbetsmiljö
Head occupational health & safety, chemicals
Tel direkt: +46 10 455 38 57
Tel mobil: +46 70 569 81 61
marit-hammarstrom.jpg
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Tillbaka Under 12 effektiva industritimmar i Linköping får du möta tunga företrädare för industri och politik och gå på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars. Temat för dagen är Människan i digitaliseringen. Läs mer

På Industrirådets webbplats hittar du program och anmälan

 

Människan i digitaliseringen

I det innovativa gränslandet mellan människa, industri och digitalisering skapas dagens och morgondagens svenska industri.
 
Hur rustar vi såväl nuvarande som framtidens medarbetare för detta? Vilka strategier har företagen? Vad vill politikerna göra och vad säger forskarna?
 
Under Industridagen 2018 möter du tunga företrädare för industri och politik, och det blir en kavalkad av valbara pass som tar dig med på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars.
Testa Virtual Reality och skapa framtidens kompetensutveckling! Hur kan vi använda VR-tekniken för att kompetenssäkra svensk industri och utveckla framtidens kompetensförsörjning? Det ska IKEM ta reda på i samarbete med Livsmedelsföretagen, IF Metall och Livs. Du och ditt företag kan vara med och testa Virtual Reality och undersöka hur tekniken kan användas på bästa sätt. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till våra VR-workshops i januari och februari.Läs mer

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg