Välkommen till workshop Exponeringsscenarier 17-18 oktober
Tillbaka

Workshop Exponeringsscenarier 17-18 oktober

29 september 2017
Funderar du på hur exponeringsscenarier (ES) ska läsas, hanteras och följas? Välkommen till vår tvådagars workshop om exponeringsscenarier i Stockholm. Vårens fullbokade workshop fick mycket goda omdömen och vi har förbättrat den ytterligare. Denna gången kommer Kemikalieinspektionen att vara representerad. För den som önskar är det möjligt att delta en av dagarna. Dag två är en fördjupning av vårens kurs.

Plats: Storgatan 19 i Näringslivets Hus, Stockholm.
När: 17-18 oktober
Arrangörer: IKEM och KTF

Utbildningen vänder sig till dig som är tillverkare, importörer, distributörer, återförsäljare av kemiska blandningar exempelvis färg, lim, rengöringsmedel med mera. 
 

Mer information och anmälan
 

Program

 
Exponeringsscenarier är dokument som tas fram som del av registreringsunderlaget i Reach och innehåller information om hur kemiska ämnen ska användas säkert. Företag som sätter kemiska produkter på marknaden är skyldiga att utvärdera de ES de tar emot för råvaror och information från ES kan behöva vidarebefordras till yrkesmässiga användare.
 

Kontakt

Michael Reineskog

Ansvarig kemikaliefrågor
Head chemicals policy
Tel direkt: +46 10 455 38 74
Tel mobil: +46 70 598 81 60
michael-reineskog.jpg
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Industridagen 5 februari Linköping. Välkommen!
Tillbaka Under 12 effektiva industritimmar i Linköping får du möta tunga företrädare för industri och politik och gå på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars. Temat för dagen är Människan i digitaliseringen. Läs mer

På Industrirådets webbplats hittar du program och anmälan

 

Människan i digitaliseringen

I det innovativa gränslandet mellan människa, industri och digitalisering skapas dagens och morgondagens svenska industri.
 
Hur rustar vi såväl nuvarande som framtidens medarbetare för detta? Vilka strategier har företagen? Vad vill politikerna göra och vad säger forskarna?
 
Under Industridagen 2018 möter du tunga företrädare för industri och politik, och det blir en kavalkad av valbara pass som tar dig med på djupet hos företag, forskare och morgondagens digitala rockstars.
Testa Virtual Reality och skapa framtidens kompetensutveckling! Hur kan vi använda VR-tekniken för att kompetenssäkra svensk industri och utveckla framtidens kompetensförsörjning? Det ska IKEM ta reda på i samarbete med Livsmedelsföretagen, IF Metall och Livs. Du och ditt företag kan vara med och testa Virtual Reality och undersöka hur tekniken kan användas på bästa sätt. Välkommen att anmäla dig och dina kollegor till våra VR-workshops i januari och februari.Läs mer

Våra aktiviteter

Kemikalielagstiftning i Sverige - Översiktskurs

06 feb 2018
Stockholm

Avtalskurs I-avtalet fd Allokemisk industri

07 feb 2018
Götebrog

Avtalskurs Tjänstemän

13 feb 2018
Stockholm

Life Science stafetten i Umeå

21 feb 2018
Umeå Universitet

Arbetsrätt, grundkurs 2 dagar

07-08-mar 2018
Malmö

Chefs- och ledarskapsutbildning

13-14-mar 2018
Stockholm/Bromma Åkeshovs Slott

Bra Lönebildning - Strategiskt lönearbete

14 mar 2018
Göteborg