Kemins Dag

Dagen då vi hyllar kemi och bejakar nyfikenhet.

Barn och unga ska få fascineras och utmanas. För att unga ska kunna utvecklas till sin fulla potential är det viktigt att de får nya intryck, att de får tänka i nya tankebanor och får jobba praktiskt. Det är här Kemins Dag kommer in.

Kemins Dag är dagen då allt handlar om kemi. Visserligen handlar allt om kemi varje dag, då allt du äter, din egen kropp, dina kläder, dina känslor, alla material, ja allt är faktiskt kemi. Men just på Kemins Dag hyllar vi kemin lite extra. Vi vill även visa att kemi håller lösningarna till den hållbara framtiden.

Kemins Dag har arrangerats sedan mitten av 90-talet, och intresset har vuxit lavinartat. Vi når en stor publik och varje år får minst 110 000 barn och unga möjlighet att göra årets experiment. Det här är alltså Sveriges största kemiexperiment!

  • #keminsdag
     

Kemins Dag 2018 firas den 19-20 oktober

Ni kan vara med i klassrummen och fira Kemins Dag med oss. Som lärare kan du beställa ett kostnadsfritt materialpaket som är framtaget till Kemins Dag. I materialpaketet ingår allt som behövs för att göra spännande experiment tillsammans med eleverna. Det medföljer även elev- och lärarhandvisning samt extra bakgrundsinformation till dig som lärare.

Anmälan till Kemins Dag 2018 öppnar i slutet av maj månad.