Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Senaste nytt

Här samlar vi de artiklar och inlägg i vilka IKEM är avsändare enskilt eller tillsammans med parterna inom industrin.

IKEM kommenterar fackförbundens lönekrav
31 okt 2022
Fackförbunden har presenterat ett lönekrav på 4,4 procent. Ett mycket högt krav samtidigt som företagen möter ett ekonomiskt utmanande läge.
Läs mer

IKEM kommenterar LO:s modell om låglönesatsning
25 okt 2022
LO-förbunden har idag presenterat att de enats om en samordning vid avtalsrörelsen. De vill, precis som år 2020, ha en låglönesatsning.
Läs mer

Konjunkturinstitutet har publicerat Lönebildningsrapporten 2022
25 okt 2022
Konjunkturinstitutet har presenterat årets Lönebildningsrapport. Rapporten ger en bild av det ekonomiskt svåra läge som Sverige befinner sig i. Samtidigt stundar avtalsförhandlingarna 2023 där arbetsmarknadens parter ska sätta löneavtalen.
Läs mer

Ny rapport från IER: Svensk industri i en ny världsordning
12 okt 2022
Det råder ett svårtolkat ekonomiskt läge. Det är därför viktigt att se till den långsiktiga utvecklingen. I sin årsrapport, som släpps idag, går Industrins Ekonomiska Råd igenom och kommenterar hur situationen i grunden påverkar vägvalen för svensk industri.
Läs mer

Industrins främsta uppdrag är att säkra jobb och konkurrenskraft
2 sep 2022
Vi närmar oss en avtalsrörelse med utmanande förutsättningar. I dag har Industriarbetsgivarna och IKEM, hållit pressträff i Göteborg om industrins förutsättningar inför avtalsrörelsen och om svensk industris konkurrenskraft och möjlighet att säkerställa jobben. Läs mer

Industrins förutsättningar inför avtalsrörelsen
16 jun 2022
Svensk industri är motorn för hela näringslivet – och det är industrins internationella konkurrenskraft som avgör vilka löneökningar Sverige kan bära. Nu går startskottet för avtalsrörelsen 2023. Läs mer

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in