Skriv ut

Ett medlemskap, många fördelar

Trygghet, professionell rådgivning, stöd inom arbetsrättsfrågor, kompetensutveckling, tillgänglig support, kunnigt bollplank och någon som driver branschfrågor på en bred front. Det är bara några av fördelarna med ett medlemskap i IKEM. Orden är hämtade från medlemmarna själva.

Ett av våra medlemsföretag är Bona i södra Sverige. Där är Ann Rossenbeck HR-chef. Det här är hennes tankar kring ett medlemskap:

– Jag som HR-chef har stor nytta av och flitig kontakt med IKEM. Jag har en god kontakt med Torbjörn Eriksson, som är regionansvarig i södra Sverige. Av honom får jag alltid snabb respons och korrekta svar på mina frågor. Tack vare de nätverk som Torbjörn driver för HR-personer i vår bransch och vår region får jag kontakt med andra HR-kollegor. Vi har många gemensamma frågor vilket gör att vi får ett stort utbyte av varandra.

– Många HR-avdelningar är små, ibland kanske de bara består av en person, vilket gör att det är skönt att bara kunna lyfta på luren och stämma av med någon annan i samma situation. Jag tycker att IKEM är jätteduktiga på att involvera oss företag i konkreta frågor. Inför avtalsrörelsen är de ute i god tid och samlar in vilka frågor vi tycker är viktiga innan de sätter igång förhandlingarna.

Snabbare än andra

En av fördelarna med ett medlemskap i IKEM är att du enkelt håller dig uppdaterad med vad som händer inom miljö, arbetsrätt, avtal och lagar. Något Annika Petterson på Wibax uppskattar.

– Vi är medlemmar i flera arbetsgivarorganisationer men IKEM är helt klart överlägsna när det kommer till att snabbt dela med sig av viktiga nyheter och matnyttig information. Genom deras kanaler håller vi oss uppdaterade kring branschrelaterade frågor. Deras nyhetsbrev är bra och kortfattat.

Herdins Färgverk är ett familjeföretag som har varit medlemmar i över 30 år. De ser medlemskapet som ett stöd i vardagen.

– Vi är ett relativt litet företag och har ingen HR-funktion. Det är en trygghet att veta att IKEM finns. De är ett proffsigt bollplank som stöttar oss i personalfrågor och löneförhandlingar. Då vi har haft organisationsförhandlingar har regionsansvarig, Jonas Mörnås Bergmark, kommit ut till oss vid några specifika tillfällen, säger Sara Ekblom, Herdins Färgverk.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in