Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Kemikalieregelverk

Tillverkare, importör eller användare av kemiska produkter har många regler och förordningar att förhålla sig till. Det finns kemikalieregler både på EU-nivå, som REACH och CLP samt nationella lagar och förordningar till exempel Förordningen om kemiska produkter och biotekniska organismer.
  • Det är viktigt att du som är tillverkare, importör eller användare av kemiska produkter vet vilka regelverk som du måste följa. 
  • Det är också viktigt att du är håller dina kunskaper färska och att du vet när det sker förändringar i regelverken.

Så här jobbar IKEM

Vi företräder våra medlemsföretag i frågor som rör kemikalieregelverken, både på EU-nivå och nationella regelverk. Vi svarar på remisser från myndigheter, departement och EU-institutioner. Sedan deltar vi också i samverkans- och referensgrupper.

Vi vill att kemikalieregelverken ska vara tydliga, enhetliga och förutsägbara för att du som företagare ska veta vilka rättigheter och skyldigheter du har så att du kan fokusera på din kärnverksamhet.

Förutom att vi gör din röst hörd i kemikaliedebatten hjälper vi dig när du behöver stöd eller rådgivning kring kemikalieregelverken. När det sker stora förändringar på kemikalieområdet tar vi reda på hur de förändringarna kan påverka dig som medlemsföretag. Vi hjälper dig med råd och stöd vid implementeringen.  Som medlem får du också del av vårt nätverk av experter på kemikalieområdet både inom Sverige och internationellt.

Du som är svensk företagare har också ett antal svenska lagar och förordningar att förhålla dig till.

Medlem i branschföreningen: Undersidor till Kemikalieregelverk

REACH

CLP

Biocider

Nationell kemikalielagstiftning

Offentliga samråd

 

Relaterad information

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in