Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Drakfamiljen

Berta Drake bor med sin mamma i drakgrottan. Allt Berta gör eller råkar ut för inspirerar henne till spännande kemiexperiment.

Ibland tar hon hjälp av sin storebror Gilbert, som också gillar att experimentera. Gilbert hälsar på hos Berta ganska ofta, men de bor inte tillsammans, de är halvsyskon. Deras pappa vaktar skatten i Draklandet.

När Gilbert var liten bodde han hos Malin och Peter. Hans drakägg spolades bort med en lavaström från vulkanen med drakskatten, fördes bort av havet och kläcktes på en strand nära människobarnens hus. Det tog några år innan hans riktiga mamma hittade honom så att han kunde få träffa sin pappa, sin bror och alla de andra drakarna i flocken.

Böckerna om Gilbert kom ut i mitten på 1990-talet. De inspirerade Anna Gunnarsson till sagorna om Berta, som nu är de experimentböcker som används mest ute på förskolor runt om i landet.

På bilden kan du se Bertas och Gilberts pappa, Bertas mamma och Gilbert. På farbror Herberts axlar sitter Berta. Farbror Herbert bor också i draklandet, på sin gurgeldjursfarm.