Tekniska Museet

Tekniska museets vision är att vara alla små geniers favoritställe. Museet arbetar framför allt med tidsbegränsade aktuella temautställningar. I science center-miljön MegaMind kan alla, oavsett funktionsförutsättningar, utforska var alla smarta idéer kommer ifrån och hur vi kan träna vår hjärna att bli ännu smartare.

Kemins dag – labb, kemivisning och experimentshow

Lördagen den 19 oktober, 11.30-14.00 

På Kemins dag får du lära dig om periodiska systemet och göra olika kemiska experiment. Följ med på en kemivisning i Gruvan, där vi utforskar olika grundämnen. Vi bjuder även på en experimentshow där våra laboratörer tar dig med genom högtryck och lågtryck på en resa med slutstation rymden.

Ålder: Från 10 år

När: 11.30 och 13.00 i Eventrummet

Begränsat antal platser, skriv upp dig på lista på plats.

Labben pågår samtidigt och du skriver upp dig på det du vill delta i (listor finns i Eventrummet). Det är gratis att delta, men antalet platser är begränsade, först till kvarn gäller.

Kemivisning i Gruvan
TMV:s veteraner visar och berättar utifrån vår Gruvutställning om de grundämnen som finns i mobilen såväl som i det periodiska systemet.

Tid/plats: Öppen visning flera gånger om dagen, tider annonseras på plats. Samling vid ingången till Gruvan (i utställningen 100 innovationer).

Experimentshow
Klockan 13 i Hörsalen kommer våra värdar och har en spännande experimentshow. Där kommer det handla om hög- och lågtryck och om hur vädret påverkas av just det.

Besöksadress

Museivägen 7
Norra Djurgården, Stockholm
Buss 69 till hållplats Museiparken

Tekniska Museet