Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Tävla om arbetsmiljöns Good Practice Awards

Den europeiska tävlingen Good Practice Award är en del av den senaste EU-kampanjen (2018-2019) inom arbetsmiljöområdet, och som arrangeras av EU:s arbetsmiljöbyrå i Bilbao. Temat för arbetsmiljökampanjen är säker hantering av farliga ämnen. Nu söker vi goda svenska exempel på hur företag arbetat med kemiska arbetsmiljöfrågor.

Utmärkelserna delas ut för att uppmärksamma och sprida framgångsrika och nyskapande lösningar för säkrare användning och hantering av farliga ämnen. I Sverige utses två vinnare, varav en vinnare från ett företag/organisation med fler än 100 anställda och en vinnare från företag/organisation med färre än 100 anställda.

- Jag är övertygad om att vi har många medlemsföretag inom IKEM som arbetat framgångsrikt med sin kemikaliehantering, säger Märit Hammarström, ansvarig för området kemisk arbetsmiljö på IKEM.  Jag vill att medlemsföretag som har utvecklat fiffiga lösningar på ett kemiskt arbetsmiljöproblem, arbetat konstruktivt och innovativt i det riskförebyggande arbetet och med att höja riskmedvetenheten hos medarbetarna deltar i tävlingen, fortsätter hon.

Förhoppningen är att de goda exempel som kommer in ska spridas vidare både i Sverige och Europa och att företagen får synas i olika sammanhang och berätta om sina erfarenheter. Vinnarna får förutom äran och uppmärksamhet i Prevents och arbetsmarknadens partners kanaler, en programpunkt under konferensen Gilla Jobbet 2019. Gilla Jobbet är arbetsmarknadens parters unika satsning att inspirera till ett förebyggande och hälsofrämjande arbetsmiljöarbete på landets arbetsplatser.

Ytterligare information om tävlingen/utmärkelsen och vilka uppgifter som behöver skickas in för en ansökan hittar du här på Prevents webbplats

Prevent: Relaterad artikel "Kemihjälpen får igång kemikaliearbetet"

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in