Skriv ut

En gemensam plaströst

Välkommen till frukostseminariet ” "En gemensam plaströst" 9 maj på mässan Plastteknik Nordic Malmömässan. Pontus Alm visar presentationen "Plasternas roll i samhället".

Plasterna behövs i ett hållbart samhälle eftersom de är resurseffektiva material som är lätta, starka, ekonomiska och tekniskt hållbara. Plast används och gör nytta i hela samhället; i förpackningar, bilar, kläder, byggnader och inom sjukvården.

Dagens användning av plast gör att vi minskar koldioxidutsläppen och energiåtgången i samhället. Skulle vi ersätta dagens användning av plast i Europa med andra material, där det går, så skulle till exempel utsläppen av växthusgaser öka med 61 procent och vikten på produkterna skulle öka med cirka 274 procent.

- Jag kommer att visa presentationen "Plasternas roll i samhället" - en bank av bilder och innehåll med argument och fakta som är användbara i plastdebatten. Ni som anmäler er kommer att få presentation så ni kan använda hela eller delar av den när ni själva sedan ska prata om plast. Vi behöver bli många som för fram budskapet om plasternas betydelse, säger Pontus Alm

Plasternas roll i samhället 9 maj  kl 8:45 – 9:45. Scen 2.

Anmälan är obligatorisk men kostnadsfri. 

Länklista

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in