Skriv ut

IKEM syns!

Här berättar vi kort om en vecka i IKEM:s verksamhet där vi syns lite extra.


Jonas Hagelqvist på pressträff på AstraZeneca

Jonas Hagelqvist, vår vd på IKEM har genomfört en pressträff tillsammans med Svenskt Näringsliv på AstraZeneca inför avtalsförhandlingarna 2020.


De träffade en journalist från Länstidningen och berättade om förutsättningarna och utmaningarna inför de kommande förhandlingarna.

IKEM och Svenskt Näringsliv pratade om hur den svenska förhandlingsmodellen ser ut, den globala konkurrensen, att konjunkturen blir allt svagare och att 3 procent  löneökningar är ett orealistiskt högt krav.AstraZeneca berättade om sina utmaningar, vilket sammanfattades i tre punkter – kompetensförsörjning, bostadsbrist, konkurrenskraft (främst ökad flexibilitet i kollektivavtalet). Lönefrågan är såklart viktig för dem också.

På bilden
Jonas Hagelqvist, vd IKEM
Från AstraZeneca
Jacob Lund- kommunikationsdirektör
Sophia Tuvesson – Förhandlingschef
Petra Skoglund – HR-chef Sweden Operations

Magnus Huss medverkar på seminiarium på IVA i närvaro av kungafamiljen

Magnus Huss, vvd IKEM var med som talare på ett seminarium som Kungliga ingengörsvetenskapsakademin, IVA, anordnade om klimatexport på Kungliga Slottet i Stockholm.

Temat för seminariet var frågan om hur Sverige kan bidra till hållbara klimatlösningar globalt. Genom att exportera hållbara lösningar kan Sverige hjälpa till att åstadkomma den systemförändring som är avgörande för att uppfylla hållbarhetsmålen.

På seminariet pratades det om hur nödvändiga förändringar kan och måste ske för att uppnå ett hållbart samhälle. Den globala situationen utforskades och försök att identifiera de huvudområden där lösningar behövs för att rädda klimatet och vår planet gjordes.
Specifikt visade talarna på hur Sverige kan bidra till lösningar i andra länder genom att exportera kunskap och teknik i kraftvärmeanläggningar, återvinning och batteriproduktion. Fokus låg på resurshantering och cirkularitet, och vad detta kräver när det gäller systemförändring och samhällsförändringar.

Med på seminariet var H.M. Konungen, H.M Drottningen, H.K.H Kronprinsessan Victoria och H.K.H Prins Daniel. Även IVA:s Preses Carl-Henric Svanberg var på plats och inledde. Moderator var Johan Kuylenstierna och bland talarna fanns förutom Magnus Huss från IKEM, Björn Ola Linnér från Linköpings universitet, Klas Gustavsson från Tekniska verken, Klas Eklund från Mannheimer Swartling Advokatbyrå AB, Birgitta Resvik, ledamot av IVA, Elin Larsson från Elco, samt Peter Carlsson från Northvolt. Avslutade gjorde IVAs vd Tuula Teeri.

Vi filmar nytt för Kemikarriär

I veckan har IKEM:s Ulla Nyman och Joel Andersson varit på våra medlemsföretag Flintgroup och Akzo Nobel och filmat. Resultatet kommer inom kort att presenteras på kemikarriar.se.

Kemikarriär är en karriärsajt framför allt för unga, men även studie- och yrkesvägledare, lärare och andra som är intresserade av kemiindustrin och dess jobbmöjligheter där vi visar på vilka möjligheter det finns och vilka olika slags jobb man kan arbeta som inom kemiindustrin och vilken utbildning som leder fram till dessa jobb.


På bilden:
Från IKEM Ulla Nyman och Joel Andersson och från Flintgroup Hans Paajanen och Bernard Rosencrantz.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in