Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Kemins Dag 2019 - Tema Periodiska systemet

Nu har vi öppnat anmälningssidan för årets Kemins Dag, IKEM:s satsning för att öka intresset för kemi och andra naturvetenskapliga utbildningar. Vi når en stor publik varje år och vi räknar med att minst 110.000 barn och unga kommer vara med och genomföra årets experiment under Kemins Dag 18-19 oktober. Det här är alltså Sveriges största kemiexperiment!

I år är det 150 år sedan den ryska kemisten Dmitrij Mendelejev presenterade sitt första periodiska system. FN har därför utsett 2019 till Internationella året för periodiska systemet. Det har vi tagit fasta på när vi utformade årets Kemins Dags-material, experimenten handlar både om dåtidens analysmetoder och om framtidens kemi och hur den kan bidrar med hållbara lösningarna.

Materialpaketen som lärarna kan beställa kostnadsfritt från IKEM innehåller allt som behövs för att genomföra experimentet på årets tema, samt lärar- och elevinstruktion. Pedagoger från Kemilärarnas Resurscentrum, Tom Tits, Fenomenalen och Xperimentlust hjälper till med att ta fram experimenten. Materialet i paketen kommer från IKEM:s medlemsföretag. I år är det ArtaPlast, Brenntag Nordic, Emballator, Mellerud Plast, KiiltoClean Sverige, Nolato Cerbo samt Nordmann/Kemi-intressen som bidragit med material.

Experimenten i materialpaketen är anpassade för årskurs 4-7, så känner du någon lärare som undervisar barn i de åldrarna tipsa gärna om att det går att beställa paketen på www.keminsdag.se.

 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in