Skriv ut

Lyckad stämma med fokus på digitalisering

Igår höll IKEM styrelse- och årsstämma i Stockholm. Näringsminister Ibrahim Baylan deltog vid styrelsemötet för att diskutera tillståndsfrågor med oss. Därefter var det dags för stämma och årsmöte för våra medlemmar.

Från vänster Anders Fröberg Borealis samt styrelseordförande, näringsminister Ibrahim Baylan och Jonas Hagelqvist, vd IKEM.

Igår höll IKEM styrelse- och årsstämma i Stockholm. Näringsminister Ibrahim Baylan deltog vid styrelsemötet och pratade på temat Sverige som industriland. Därefter var det dags för stämma och årsmöte för våra medlemmar.

Det är viktigt att industrins villkor får gehör hos våra politiker. Därför var näringsminister Ibrahim Baylan besök på styrelsemötet mycket uppskattat. Flera frågor diskuterades, bland annat tillståndsfrågan

- Näringsministerns besök var mycket uppskattat av styrelsen och vi fick tillfälle att diskutera flera av de utmaningar som IKEM:s medlemsföretag står inför, säger Jonas Hagelqvist vd IKEM.

Tema framtidsstrategi och digitalisering

IKEM:s årsmöte med temat digitalisering lockade flera medlemmar till Stockholm.

Mikael Ahlström som är en digital pionjär med hjärta för entreprenörskap berättade om flera spännande digitala projekt och hur man på ett enkelt, billigare och mer effektivt sätt kan förbättra affärer med hjälp av smarta digitala hjälpmedel.

IKEM:s framtidsstyrelse består av unga talangfulla medarbetare i våra medlemsföretag berättade om hur de ser på digitalisering. Vi fick också intressanta föredragningar om deras respektive företags smarta digitala lösningar. Berendsen har exempelvis chip som visar kunden exakt var ”plaggen” finns någonstans och AstraZeneca har chip som talar om för en patient att det är dags att ta medicinen. 

Men även Accenture som är ett konsultföretag inom bland annat strategiskt rådgivning, digitalisering och optimering deltog.

- Vi ser fram emot nästa årsmöte då vi hoppas att ännu fler medlemmar tar möjligheten att uppleva spännande föredrag och att träffa kollegor, avslutar Jonas Hagelqvist.

Mer om IKEM:s framtidsstyrelse

Gruppen får chans att lära sig hur en bransch- och arbetsgivarorganisation arbetar samtidigt som de får möjlighet att diskutera branschens utmaningar och delta i ett nätverk för framtiden. Gruppen träffas under två år och ses ungefär sex gånger. Med hjälp av Framtidsstyrelsen vill IKEM förbättra kunskapsöverföring, öka inspirationen och bygga kompetens för innovations- och kemibranschens framtida ledare.

Framtidsstyrelsen 2018-2020 består av Anna Bergvall Wibax AB, Alfred Daniels GE Health Care, Timm Dunemann BASF, Anna Johansson AstraZeneca, Tobias Johansson Nynas, Ellen Garberg Löfving Nouryon, Björn Lundin Borealis, Cecilia Ohlauson I-Tech AB, Alexander Perman Cuprum Recycling AB och Emma Brönmark Riex Berendsen.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in