Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

MORE - digital plattform för plastbearbetande industri

MORE, MOnitoring Recyclates for Europe, är en ny digital plattform för plastbearbetande industrin i Europa som lanserades 25 april i år. IKEM är utsedd till svensk nationell koordinator.

Syftet med MORE är att registrera hur mycket återvunnet material som används av den plastbearbetande industrin i Europa med målet att nå tio miljoner ton återvunna polymerer som används årligen mellan 2025 och 2030.

I början av 2019 testades plattformen framgångsrikt av ett utvalt antal företag i Europa och efter finjustering är den nu tillgänglig i sex EU-länder: Tyskland, Frankrike, Spanien, Italien, Belgien och Nederländerna. Därmed täcker plattformen nära 50 procent av de återvunna polymererna som används i Europa. Ytterligare EU-länder kommer att följa i maj och juni för att täcka hela EU senast sommaren 2019.

Alexandre Dangis, direktör för EuPC, sade: "Efter åtta månaders hårt arbete och övertygande av branschen om fördelarna med detta verktyg, är vi glada att kunna presentera den här nya digitala plattformen. Nu har vår bransch möjlighet att visa upp sina ansträngningar mot en cirkulär plastekonomi och vara mer transparenta med volymerna av återvunna polymerer. Med den nya europeiska plattformen kommer vi också att kunna övervaka utvecklingen av de återvunna polymerernas prestanda för att kunna använda mer återvunna material i våra applikationer. "

En stark uppslutning från företagen kommer att vara avgörande för att MORE ska fungera bra och vara trovärdigt gentemot allmänhet och politiker. EuPC kommer därför att arbeta nära sina medlemmar för att garantera en bra marknadsföring och distribution av More.

Nationella koordinatorer har utsetts i flera länder och i Sverige har IKEM den rollen. För mer information, kontakta EuPC: s utnämnda europeiska More koordinator Marjan Ranogajec på info@moreplatform.eu eller www.moreplatform.eu.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in