Skriv ut
Lars Kaufmann, vd på Plastcom, presenterar den nya handelsplattformen Plastic Resale där alla producenter i Skandinavien kan handla restpartier av plast.

Nu lanseras en digital handelsplats för återvinning av plast

Den nya handelssajten PlasticResale.com finns numera även i Sverige. Det innebär att alla skandinaviska plastföretag kan annonsera ut och handla med alla former av överblivna och kasserade plaster och tillsatser. Det gäller både använda och oanvända plaster i alla dess former, till exempel i nermald form eller som granulat. Det är det danska råvaruföretaget Plastcom som står bakom initiativet.

Det är vd:n Lars Kaufmann och hans team på Plastcom som har utvecklat Plastic Resale. Det är en användardriven handelsplattform där varje enskilt företag kan teckna ett abonnemang som ger företaget rätt till att ladda upp och köpa överblivna använda eller oanvända plaster och tillsatser. När man har skapat sin profil kan man börja ladda upp sina produkter och handla direkt med andra användare som vill köpa eller sälja överbliven plast.

- Vi har gjort det enkelt för användarna att hitta och handla med varandra. Man kan säga att vi genom Plastic Resale har satt köp och försäljning av restplast i system, i hela Skandinavien. Vi tar inget handelsmässigt ansvar för de produkter som laddas upp eller de ekonomiska transaktioner som utförs mellan handelsparterna. Det klara de bäst själva, säger Lars Kaufmann.

På sajten kan man söka efter särskilda material, typer, former och färger, således kan man söka igenom hela marknadsplatsen efter just den plast man vill använda sig av. När man hittat rätt produkt kontaktar man aktuell säljare direkt på telefon eller via e-post. Det är även möjligt att ladda upp datablad och bilder som dokumentation för varje produkt.

Undviker att plast skickas till förbränning

- Många företag har stora mängder restpartier av oanvänd och/eller använd plast – även i form av obrukbara produkter – som bara står och tar plats på lagret. Förr eller senare fattar de flesta ett beslut om att skicka sina restpartier till förbränning. Och det är just precis det vi vill förhindra, berättar Lars Kaufmann. Om man säljer sina restpartier på Plastic Resale, omvandlar man en frustrerande utgift till en intäkt – och skonar dessutom miljön från mängder av CO2 genom att man inte skickar sina restprodukter till förbränning.

Källa: pressmeddelande från Plastcom

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in