Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Nu lanseras världens första bio-baserade PVC

Det är företaget INOVYN som nu lanserat sin senaste generation av PVC under varumärket BIOVYNTM. Det innebär att de är världens första kommersiella tillverkare av bio-baserad PVC. INOVYN har i produktutvecklingen arbetat nära golvtillverkaren Tarkett. Därför kommer den första användningen av BIOVYNTM bli i en ny golvkollektion från Tarkett.

- Vårt partnerskap med INOVYN illustrerar Tarketts åtagande att förflytta gränserna för hållbar innovation. Att använda BIOVYNTM för vår kommande nya golvkollektion är ett viktigt steg i vår resa till en cirkulär ekonomi och att hantera klimatutmaningarna, säger Myriam Tryjefaczka som är Tarketts Director Sustainability & Public Affairs.

- BIOVYNTM visar att vi kan ersätta de fossila råvarorna utan att behöva kompromissa med de unika produktkvaliteterna som PVC har och som har gjort PVC till en av de mest använda hållbara plasterna i världen. Det handlar framförallt om lång livslängd, flexibilitet och återvinningsbarhet, säger Filipe Constant som är Business Director hos INOVYN.

BIOVYNTM kommer först att tillverkas i INOVYNs anläggning i Rheinberg, Tyskland. Den bio-baserade etenen är en förnybar råvara som inte konkurrerar med livsmedelsförsörjningen. BIOVYNTM är certifierad av RSB (The Roundtable on Sustainable Biomaterials) som en produkt som till 100 % ersätter fossil råvara i produktionen. Det möjliggör en minskning av växthusgasutsläppen med över 90 % jämfört med konventionellt producerad PVC.

Länklista

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in