Skriv ut

Nu startar förberedelserna för Avtal 2020

Med knappt ett år kvar tills IKEM ska växla avtalsyrkaden med de fackliga motparterna samlades alla IKEM:s avtalsråd och förhandlingsdelegationer till ett gemensamt möte i Stockholm.

Den 1 januari 2020 inleds förhandlingar om IKEM större avtalsområde, både med IF Metall och med våra tjänstemannamotparter. Som ett första steg i förberedelserna samlades IKEM:s avtalsråd och förhandlingsdelegationer till ett gemensamt möte i Stockholm. Under dagen avhandlades förutsättningarna inför de kommande förhandlingarna. Carl Eckerdal, IKEM:s chefekonom, redogjorde för den senaste ekonomiska utvecklingen. Inbjudna talare var även Svenskt Näringslivs vd Jan-Olof Jacke, IF Metalls avtalssekreterare Veli-Pekka Säikkälä och Unionens förhandlingschef Nilkas Hjert.

Därmed är arbetet med att förbereda de kommande avtalsförhandlingarna igång. IKEM kommer att arbeta med två inriktningar under det kommande året. Dels kommer vi genomföra ett antal aktiviteter för att berätta om våra medlemsföretags behov och situation. Dels kommer vi ta fram konkreta yrkanden inför förhandlingarna.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in