Skriv ut

Nya regler gällande konflikträtt

Den 1 augusti ändrades MBL:s regler om konflikträtt på arbetsmarknaden. Ändringarna innebär en inskränkning av konflikträtten när arbetsgivaren har kollektivavtal.

En viktig orsak till ändringarna är den långvariga konflikt i de svenska hamnarna mellan Svenska Hamnarbetareförbundet och Sveriges Hamnar som pågått under fler år och som fick still slut i våras genom att Hamnarbetareförbundet accepterade att skriva på kollektivavtal med arbetsgivarna som ger fredsplikt i svenska hamnar för första gången sedan början av 1970-talet.

I korthet inner ändringarna en stridsåtgärd mot en kollektivavtalsbunden arbetsgivare endast får vidtas under vissa villkor. Förutom att stridsåtgärden måste ha beslutats i behörig ordning och att förhandling först måste ha skett mellan parterna rörande de aktuella kraven så krävs det att syftet med stridsåtgärden måste vara att träffa kollektivavtal. Och det får då inte vara ett avtal som tränger undan ett befintligt kollektivavtal hos arbetsgivaren. Ändringarna innebär inte någon inskränkning av konflikträtten mot en arbetsgivare som saknar kollektivavtal för det aktuella arbetet. Den som vill läsa mer om ändringarna kan klicka här.

Länklista

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in