Skriv ut
Från vänster i bild:Thomas Timan, skyddsombud och labbingenjör samt Karin Järverud, labbchef på Atlas Copco. Maria Schönefeld, vd på Prevent. Cecilia Stenberg, projektledare och Karin Axberg, projektledare på Kemilärarnas Resurscentrum
På bilden, från vänster:Thomas Timan, skyddsombud och labbingenjör samt Karin Järverud, labbchef på Atlas Copco. Maria Schönefeld, vd på Prevent. Cecilia Stenberg, projektledare och Karin Axberg, projektledare på Kemilärarnas Resurscentrum.

Svenska pristagare för säker kemikaliehantering

På arbetsmiljökonferensen Gilla Jobbet prisades Kemilärarnas Resurscentrum och Atlas Copco nyligen för sitt arbete med farliga ämnen. De är svenska vinnare i tävlingen Good Practice Awards som ingår i EU-kampanjen ”Friska arbetsplatser hanterar farliga ämnen”.

Kemilärarnas Resurscentrum (KRC)

KRC är ett nationellt resurscentrum som stöder kemilärare i grundskolan och gymnasieskolan. Årligen håller KRC fem till tio kurser för kemilärare och skolledare över hela landet om säkrare hantering av farliga ämnen i skolan.

Här kan du läsa mer om KRC och deras kurser

Atlas Copco

Atlas Copco ett svenskt industriföretag med 35.000 anställda över hela världen. Vid huvudkontoret i Nacka har de förbättrat säkerheten vid borrning i material där nanopartiklar i form av kolnanorör kan spridas i luften, samt ökat medvetenheten om risker med dessa material. 

Atlas Copco har också vunnit Good Practice Awards på EU-nivå och kommer att ta emot sitt pris på kampanjens avslutningsceremoni den 12 november av den europeiska arbetsmiljöbyrån, EU-OSHA, i Bilbao.

Till Atlas Copcos webbplats

Mer information om Good Practice Awards hittar du här på Prevents webbplats 

Kontaktpersoner på Prevent

Amanda Wolgast, projektledare
Telefon 08-402 02 16
Mobilnummer 072-858 12 49

Charlotte Bäckström, kommunikatör
Telefon 08-402 02 49
Mobilnummer 073-655 91 18

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in