Skriv ut

Välkommen till EasyFairs Plastteknik!

8 till och med 9 maj är det dags för EasyFairs Plastteknik där IKEM är en av mässans samarbetspartners. Mässan som är i Malmö samlar nordens leverantörer och experter inom plast och produktion. IKEM  finns i monter C24, kom gärna och hälsa på. 9 maj håller IKEM frukostseminariet"En gemensam plaströst" och kursen "Värt att veta om plast" i vilken vi samarbetar med Polymercentrum.

Mässan vänder sig till hela plastbranschen. Där visas bland annat maskiner, material och råvaror.  Tanken är att mässan  bland annat ska inspirera och sprida kunskap.

Frukostseminarium: En gemensam plaströst

På frukostseminariet "En gemensam plaströst" presenterar vi "Plasternas roll i samhället" som är en bank av bilder och innehåll med argument och fakta som är användbara i plastdebatten.

- Vi vill lyfta fram att plasterna behövs i ett hållbart samhälle eftersom de är resurseffektiva material som är lätta, starka, ekonomiska och tekniskt hållbara, säger Pontus Alm ansvarig för plastbearbetningsfrågor på IKEM.

Värt att veta om plast

Lena Lundberg, ansvarig för plastråvarufrågor på IKEM, är en av föreläsarna på kursen "Värt att veta om plast" 9 maj som IKEM arrangerar tillsammans med Polymercentrum.

  • Plast används och gör nytta i hela samhället; i förpackningar, bilar, kläder, byggnader och inom sjukvården.
  • Dagens användning av plast gör att vi minskar koldioxidutsläppen och energiåtgången i samhället. Skulle vi ersätta dagens användning av plast i Europa med andra material, där det går, så skulle till exempel utsläppen av växthusgaser öka med 61 procent och vikten på produkterna skulle öka med cirka 274 procent.

Länklista

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in