Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Extra skift och helgarbete– så möter förpackningsindustrin ökad efterfrågan

Med extra arbetsskift och helgarbete, men också omställning av produktionslinjer möter förpackningsindustrin den ökade efterfrågan på plastflaskor till desinfektionsmedel. Efterfrågan på desinfektionsmedel har ökat dramatiskt i och med utbrottet av coronavirus. Flera företag ökar nu produktionen eller ställer om från annan produktion. Emballator Melleruds Plast ställer nu om produktionen och jobbar extraskift för att kunna möta efterfrågan.

Tillverkningen av desinfektionsmedel går för högtryck, vilket också har ökat trycket på förpackningsindustrin. Extra skift och helgarbete, men också omställning av produktionslinjer för att kunna prioritera förpackningar för läkemedelsprodukter, handsprit och tvål, det är åtgärder som just nu vidtas vid Emballator Melleruds Plast.

― Att ställa om produktionen är ett nödvändigt beslut i dessa tider. Vi vill gärna hjälpa våra kunder och känna att vi bidrar i ett större sammanhang, säger Magnus Sandberg, försäljningschef på Mellerud Plast.

Emballator Melleruds Plast tillverkar formblåsta plastförpackningar för produkter inom kem, livsmedel, läkemedel och hälsa. Företagets förpackningar används av bland annat läkemedelstillverkare och livsmedelsindustrin.

Från IKEM har vi tidigare rapporterat om företagen som ställer om för att kunna leverera handdesinfektionsmedel, en omställning som nu också påverkar förpackningsindustrin.

Andra företag rapporterar att även efterfrågan på förpackningsmaterial till livsmedel ökar eftersom efterfrågan på inhemskt producerade livsmedel ökar just nu.

Läs också

Ljusglimtar i corona-tid 

Svenska företag ställer om för att ta fram skyddsmaterial 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in