Skriv ut

Molecule Managers – Kemi- och Innovationsindustrins vision för Europas hållbara framtid

Med Molecule Managers vill Europas kemi- och innovationsindustri skapa dialog om industrins framtid och dess roll i bygget av ett välmående och mer hållbart Europa år 2050.

De kommande tio åren är avgörande. För att fortsatt kunna hävda sig i den globala ekonomin måste industrin anpassa sig till nya utmaningar som ökad regionalisering, handelshinder, klimatneutralitet, dragkamp om talanger och ökad digitalisering.

Vi är övertygade om att innovationer mot cirkulära modeller och ny teknik är viktiga förutsättningar när vi ska hitta europeiska lösningar på globala utmaningar. När samhället blir mer cirkulärt spelar kemi- och innovationsindustrin en nyckelroll som en viktig leverantör av material och processer till andra industrier.

Artificiell intelligens och blockkedjeteknik kommer att göra kemikalieproduktion och kemisk riskbedömning mer effektiv och transparent. Det kommer bli lättare att spåra ämnen i distributionskedjan och förbättra säkerheten för kemikalier i EU. Kemisk återvinning kommer göra det möjligt att återvinna allt plastavfall.

Molecule Managers är inte en prognos, snarare ett framtidsscenarium. Med rapporten vill vi från kemi- och innovationsindustrin bjuda in andra att delta i diskussionen om Europas framtid.

Här är en svensk översättning av Molecule Managers

Här är den engelska versionen som getts ut av CEFIC – vår europeiska organisation.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in