Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

MORE sluter kretsloppet för plast

Att sluta kretsloppet för plast är ett gemensamt mål för alla företag inom plastindustrin. I dagsläget används omkring fem miljoner ton återvunnen plast årligen i den europeiska plastindustrin och det kommer krävas rejäla insatser för att nå europeiska kommissionens mål på att tio miljoner ton återvunnen plast ska användas årligen mellan 2025 och 2030. MORE, MOnitoring Recyclates for Europé, är en gemensam digital plattform som följer upp användningen av återvunnen plast inom den europeiska plastbearbetande industrin.

MORE hjälper även plastindustrin att bli mer cirkulära genom att samla in data på mängder återvunnen plast som faktisk används i nya produkter idag vilket stimulerar till ytterligare användning av återvunnen råvara.

MORE utvecklades av EuPC (European Plastics Converters), tillsammans med deras medlemsorganisationer och stöd från EU-kommissionens plaststrategi. Lanseringen av den digitala plattformen skedde april 2019. Målet med MORE är att registrera användandet av tio miljoner ton återvunnen plast årligen mellan 2025–2030.

Plattformen är öppen för alla plastbearbetare som använder återvunnen plast i sina produkter. Nationella koordinatorer har utsetts för att stödja det nationella uppföljningsarbetet och säkerställa en god kommunikation med de nationella plastbearbetarna. IKEM är Sveriges nationella MORE-koordinator.

- Arbetet med att sprida MORE i Sverige har börjat lite smått nu under våren,  men det kommer att intensifieras under hösten. Bland annat kommer ett webbinarie arrangeras om hur själva databasen fungerar och hur man fyller i sina uppgifter, säger Henrik Oxfall, IKEM.

Registrering till plattformen sker via MORE:s webbplats där du också hittar mer information. Har du ytterligare frågor kontakta gärna Henrik Oxfall som är Sveriges nationella MORE-koordinator

Mer information finns på moreplatform.eu 

IKEM länk

 

 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in