Skriv ut

Postcorona- hur återstartar vi bäst Sveriges industri?

Svensk ekonomi går igenom en kris av en omfattning och ett djup som inte liknar något annat – den slår mot alla länder och nästan alla branscher.  Sverige kommer att behöva en omstart och det kan inte vänta. Hur vi agerar nu kommer att vara avgörande för vårt lands utveckling för en lång tid framöver. Förutsättningarna för företagande, arbete, forskning och utveckling, investeringar och handel avgör hur bra och hur snabbt Sverige tar sig tillbaka till ett nytt normalläge.

Vid en omstart av Sverige efter coronakrisen har regeringen uttalat att det är grön återhämtning som gäller. Hur gör vi detta samtidigt som Sverige ska ha en livskraftig industri?

På olika håll pågår nu arbete med att fundera på och planera för hur vi på bästa sätt får en nystart efter Corona. Svenskt Näringsliv har startat projekt ”Återstarta Sverige” som både på kort och lång sikt ska bidra med konkreta reformförslag och prioriteringar. Den nya Omstartskommissionen har också påbörjat sitt arbete för att ta fram reformer som ska starta om och stärka Sveriges långsiktiga konkurrenskraft efter coronakrisen. Dess slutsatser och rekommendationer ska vara färdigställda senast i augusti. Omstartskommissionen består av Sveriges elva främsta experter inom en rad strategiskt viktiga reformområden.

Även vi på IKEM arbetar naturligtvis med dessa frågor både tillsammans med Svenskt Näringsliv, Näringslivets Regelnämnd och med övriga industriförbund.

Har du några tankar kring vad ni ser för behov framöver? Är det något kopplat till regelverk eller tillsyn som har ändrats under coronakrisen som man skulle kunna permanenta för att förenkla eller förbättra för er? Alla tankar stora som små får ni gärna dela med er av?

Vi vill gärna att ni som är medlem i IKEM hör av er Rebecca Wennerberg.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in