Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Vinn-vinn när företag ställer om och tillverkar skyddsförkläden av PVC

I spåren av att inställda mässor och konferenser tappade Rollup-Kungen de flesta av sina kunder och var tvungna att varsla personal. Efter ett upprop på LinkedIn av Riflex film som ville hitta nya samarbetspartners ställer nu Rollup-Kungen om till att tillverka skyddsförkläden. Arbetstillfällen räddas och sjukvårdspersonal får de skyddskläder de så väl behöver.

Det pågående utbrottet av Covid-19 är utmanande svensk sjukvård men också för många svenska småföretag. Men det finns också många exempel på kreativa lösning och nya samarbeten att glädjas åt.

När Ronneby-företaget Riflex film, som tillverkar flexible PVC-film, gick ut med ett upprop på LinkedIn reagerade Blekinge Business Incubator snabbt. Riflex film skrev att man vill bistå de svenska sjukhusen genom att producera material till skyddskläder och att man därför sökte kontakt med företag som kunde konvertera PVC-film till skyddskläder (stansa, skära ut, svetsa eller sy).

Blekinge Business Incubator tog kontakt med Tech Weld, som tillverkar stansverktyg och Rollup-kungen som nyligen permitterat personal på grund av minskad efterfrågan på beach-flaggor. Resultatet blev ett spännande samarbete och lokal tillverkning av skyddsförkläden.  

Det nya samarbetet presenterades på en presskonferens den 6 april, bara sex dagar efter att Riflex film gått ut med sitt upprop. Rollup-Kungen var på plats och berättade att från att ha behövt permittera tretton personer är företaget nu inne i diskussioner om att införa femskift. Region Blekings strategiske inköpschef Joakim Kristensson sammanfattade:

”Det här är en vinn-vinn-situation. Vi har ett stort behov som våra normala leverantörer inte klarar av och vi har företag i regionen som har det betydligt svårare nu än vad de har haft det tidigare.”

Här kan du se presskonferensen där förklädet presenteras (cirka 12 minuter in i webbsändningen) 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in