Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Webbinarium: ”Kan vi slå två flugor i en smäll, rädda både klimatet och ekonomin?”

Sverige och världen står inför två stora utmaningar just nu. Nu kan du se webbinariet som vi sände 1 oktober "Kan vi slå två flugor i en smäll, rädda både klimatet och miljön?" i efterhand.

Ekonomin behöver återstartas efter den historiskt kraftiga nedgång som Coronapandemin orsakat och samtidigt står Sverige och världen inför global uppvärmning. Den krisen är av annan karaktär. Vi känner till den sedan länge, vi har haft lång tid på oss att möta den och vi vet att den inte har ett slutdatum. Vi vet också att mer och fler åtgärder behövs för att möta den.

Åtgärder för klimatet och åtgärder för att stärka ekonomins konkurrenskraft kan förstärka varandra, om vi agerar rätt.

  • Frågan är alltså om investeringar för att ta Sverige ur den ekonomiska nedgången och åtgärder för klimatet kan samordnas?
  • Vad finns det för hinder mot gröna investeringar idag?
  • Är lagar som Miljöbalken och regeltillämpningen väl fungerande och stödjer de grön omställning?
  • Är det rimligt att miljötillstånd hanteras som tvistemål, med motstående parter? Eller borde det ses mer som en gemensam uppgift för näringsliv, myndigheter och domstol?

Detta var några av de frågeställningar som vi belyste under vårt webbinarie den 1 oktober. Det gjorde vi tillsammans med Maria Wetterstrand och Stefan Fölster samt en panel med företrädare för några av våra riksdagspartier, IKEM och Svenskt Näringsliv.

Webbinariet leddes av moderator Karin Svanborg Sjövall.

Här kan du se webbinariet

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in