Skriv ut

Utskrift

Skriv ut
CNC-operatör

Blekinge behöver över 1000 nya anställda inom industrin

Blekinges tolv stora industriföretag där IKEM:s medlemsföretag AAK, Roxtec och Tarkett ingår, behöver över 1000 nya anställda inom de kommande två till fem åren. Hälften av dessa är operatörer, montörer och processtekniker. Detta visar en undersökning gjord av den regionala utvecklingsaktören Techtank.

Techtank är ett industrikluster och en regional utvecklingsaktör i Blekinge med uppdrag att stärka industrins konkurrenskraft. Med den nya broschyren ”Tusen möjligheter” vill Techtank ge inspiration och presentera de karriärmöjligheter som finns.

IKEM:s medlemsföretag AAK, Roxtec och Tarkett är några av de företag som behöver nyanställa inom de kommande två till fem åren. Här ger vi en kort beskrivning av vad företagen arbetar med.

  • AAK är specialiserade på växtbaserade oljor som är värdehöjande ingredienser i flera konsumentprodukter inom exempelvis bageri, mejeri och kroppsvård.
    Läs mer om AAK

  • Tarkett har verksamhet i över 100 länder och är världens största golvföretag. Plastgolv levereras bland annat till skolor, sjukhus, affärer och andra offentliga miljöer över hela världen.
    Läs mer om Tarkett

  • Roxtec är ett globalt bolag som har flexibla och innovativa tätningslösningar för kablar och rör.
    Läs mer om Roxtec 

Ladda ner broschyren Tusen möjligheter

 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in