Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Formel Framtid 17 januari - Ett viktigt steg för en hållbar framtid.

Kemiindustrin i Stenungsund har viljan, kompetensen och innovationerna för att bli klimatneutral. Och industrin vill öka takten. Redan idag pågår flera spännande projekt, men för att snabba på omställningen krävs ett antal åtgärder. Nu ordnar de en konferens tillsammans med Stenungsunds kommun för att titta på möjligheter och lösningar som kan ge industrin rätt förutsättningar för att förverkliga sina ambitioner.

Under konferensen är tre områden i fokus; infrastruktur, elförsörjning och tillståndsprocesser. Alla tre är avgörande för kemiindustrins fortsatta omställning och utveckling i Stenungsund.‍

  • Konferens, som är digital, pågår 9.30-15.00 den 17 januari. Den är öppen för alla.

Bland medverkande som talare och i panelsamtal märks Svante Axelsson, Nationell samordnare Fossilfritt Sverige, Rickard Nordin (C), Magnus Jacobsson (KD), Marlene Burwick (S), lokala och regionala politiker, tjänstepersoner från Västra Götalandsregionen och Stenungsunds kommun, forskare, statliga myndigheter, näringslivets intresseorganisationer, kemiföretagen i Stenungsund samt andra företag hemmahörande i Västra Götaland.

Från IKEM medverkar Rebecca Wennerberg, miljöjurist, IKEM och Nils Hannerz, tf näringspolitisk chef.

Mer information och anmälan hittar du på Formelframtid.se 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in