Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Många ville veta mer om medarbetaravtal

Intresset från medlemmarna var stort när IKEM på onsdagen arrangerade ett webbinarium om medarbetaravtal. Ett sextiotal personer var anmälda till webinariet där Henrik Stävberg informerade om vad ett medarbetaravtal är och vad företag som vill teckna ett sådan avtal bör tänka på. Nu kan alla IKEM-medlemmar titta på en inspelad version av webbinariet och ta del av presentationen.

Dagens kollektivavtal utgår från en uppdelning i arbetare och tjänstemän som är hämmande för både företag och medarbetare. Medarbetaravtal leder till mindre administration samtidigt som det ger lika villkor för alla anställda, stärker kulturen och effektiviserar arbetet.

− Det är glädjande att det finns ett så stort intresse hos våra medlemsföretag för medarbetaravtal. Det visar att våra medlemmar är moderna arbetsgivare som vill stärka sitt varumärke. Vi vill hjälpa dem att lämna den otidsenliga uppdelningen mellan arbetare och tjänstemän och gå över till ett avtal med samma villkor för alla. Webbinariet är en del i det arbetet, säger Henrik Stävberg, förhandlingschef på IKEM.

Fördelarna med medarbetaravtal är många. Det finns rent praktiska fördelar som att det minskar tiden företaget behöver lägga på administration då anställningsvillkoren är lika för alla. Ett gemensamt avtal för alla ger också en starkare kultur, ett öppnare klimat och skapar en större känsla av samhörighet. Faktorer som stärker arbetsgivarvarumärket.

Här kan du som är medlem i IKEM titta på en inspelad version av webbinariet och ta del av presentationen 

Här hittar du intervjuer och annat material om medarbetaravtal

 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in