Skriv ut

Utskrift

Skriv ut
mentorkarriär

Nytt verktyg för den som ska fungera som mentor

Nu finns ett nytt verktyg för företag som vill arbeta mer aktivt med att skapa relationer till presumtiva framtida medarbetare. Med Kemikarriärs mentorpaket vill IKEM underlätta för den som ska fungera som mentor. Materialet är framtaget tillsammans med medlemsföretagen.

− Tillgången till kompetens är en av de frågor som alltid rankas högt när vi på IKEM frågar vilka utmaningar medlemmarna har. Att arbeta med kompetensförsöjningsfrågor är därför en viktigt för IKEM, men vi vill även underlätta för företagen som själva vill vara aktiva inom området, säger Greta Hjortzberg, ansvarig kompetensförsörjning IKEM.

Tillsammans med en referensgrupp från medlemsföretagen har IKEM därför tagit fram Kemikarriärs mentorspaket, ett verktyg som kan underlätta för den på företaget som ska fungera som mentor.

− Mentorspaketet ger förslag på struktur och innehåll. Det kan ge mentor och adept en gemensam bild av vad som ska hända under mentorsträffarna och skapar en tydlighet i vad man kan förvänta sig av varandra.

Paketet innehåller förslag på ramar och innehåll för fem möten, med tema och agenda som ger mötet en ram och ett syfte. Varje möte beräknas ta cirka tre timmar inklusive förberedelse från mentor.

Mentorsträffarnas olika teman:

Träff 1.              Vem är du – vem är jag? 

Träff 2.              Presentation av företaget

Träff 3.              Karriärvägar i branschen

Träff 4.              Identifiera drivkrafter – vad driver dig?

Träff 5.              Summering och utvärdering – vi knyter ihop säcken!

Mentorspaket är en del av Kemikarriär, i IKEM:s satsning på att inspirera unga att satsa på en framtid hos IKEM:s medlemsföretag. På Kemikarrär.se finns filmade intervjuer med unga medarbetare som berättar om sina spännande och roliga jobb.

− Vi måste hjälpa unga människor att hitta fram till en spännande bransch, och det måste vi göra tillsammans, avslutar Greta Hjortzberg.

Här hittar du Kemikarriärs mentorspaket

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in