Nyheter

Nyheter

Svenska transportarbetareförbundet varslar om blockad

1 apr 2022 | Arbetsgivarguiden
Sveriges Hamnar har den 31 mars, mottagit ett varsel om blockad från Svenska Transportarbetareförbundet riktat mot ryskflaggade, ryskägda och ryskkontrollerade fartyg. Med ryskkontrollerade fartyg menas fartyg som inte är ryskägda eller ryskflaggade, men som uppenbarligen kontrolleras av ryska intressen. Varslet innebär landsomfattande blockad, vilket innebär att lossnings- och lastningsarbete, bogsering och förtöjning samt förberedande och efterföljande arbete, till exempel in- och utlagring av gods avseende berörda fartyg, inte får utföras i svenska hamnar. Varslet  börjar gälla 1 maj kl 07:00.

Nytt verktyg för den som ska fungera som mentor

28 mar 2022 | Arbetsgivarguiden
Nu finns ett nytt verktyg för företag som vill arbeta mer aktivt med att skapa relationer till presumtiva framtida medarbetare. Med Kemikarriärs mentorpaket vill IKEM underlätta för den som ska fungera som mentor. Materialet är framtaget tillsammans med medlemsföretagen.

Blekinge behöver över 1000 nya anställda inom industrin

24 mar 2022 | Arbetsgivarguiden
Blekinges tolv stora industriföretag där IKEM:s medlemsföretag AAK, Roxtec och Tarkett ingår, behöver över 1000 nya anställda inom de kommande två till fem åren. Hälften av dessa är operatörer, montörer och processtekniker. Detta visar en undersökning gjord av den regionala utvecklingsaktören Techtank.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in