Nyheter

Nyheter

Dags för nominering till arbetsmiljöstipendiet!

10 mar 2020
Har du någon på din arbetsplats som brinner för att du och dina kollegor ska ha en säker och trivsam arbetsmiljö?Ett skyddsombud eller chef som gör bra insatser, som du litar på, som du kan fråga om det mesta. Nominera till Arbetsmiljöstipendiet 2020 senast 15 maj.

Europeisk kemiindustri stöder ambitionen om ett klimatneutralt Europa 2050

4 mar 2020
Europeiska kommissionen har idag presenterat ett lagförslag om ett bindande mål för klimatneutralitet till 2050. Förslaget är en del av tillväxtstrategin ”European Green Deal” och har ett brett stöd bland medlemsstaterna inom EU. En omfattande konsekvensanalys ska också genomföras inför ett förslag om ny ambitionsnivå för utsläppen 2030 som väntas senare under året.

Nära 7 000 nya jobb inom Life Science till 2025 – om startupbolagen får rätt förutsättningar

3 mar 2020
Ny rapport: Startupbolag inom life science ser stora tillväxtmöjligheter. Men tillväxten hämmas av svårigheter att hitta finansiering, arbetskraft och regelkrångel. Potentialen är enorm om man får tro de nystartade life science-företagen, men om tillväxten ska bli verklighet krävs rätt förutsättningar. Det är de utmaningarna vi tittat på i rapporten, säger Nils Hannerz, Forsknings- och Innovationschef på IKEM.

Kan vi starta arbetet med lönerevision, trots att de nya avtalen inte är klara?

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden, Löner och ersättningar
IKEM är just nu involverad i pågående avtalsförhandlingar om nya kollektivavtal. Avtalen vi har idag sjunger på sin sista vers och kan inte ligga till grund för 2020 års lönerevision. På frågan om ni lokalt kan starta arbetet med lönerevision eller om ni måste vänta till de nya avtalen är undertecknade är vårt svar att det är bra om ni inleder ett förberedande arbete.

Nuläget i avtalsförhandlingarna

27 feb 2020
Vårens kollektivavtalsförhandlingar mellan IKEM och fackförbunden inleddes i mitten på januari och har nu pågått en månad. Här är lite kort info om läget i förhandlingarna.

Framtidsstyrelsen – våra nya branschföreträdare

27 feb 2020
Nu är det dags att nominera deltagare till IKEM:s Framtidsstyrelse. Det är en unik chans för medarbetare i IKEM:s medlemsföretag att under två år delta i ett utvecklings- och ledarskapsprogram. Här får man lära sig hur en bransch- och arbetsgivarorganisation arbetar samtidigt som möjlighet ges till diskussioner om branschens utmaningar och deltagande i ett nätverk för framtiden.

Nationaldagen infaller på en lördag

27 feb 2020
IKEM har fått frågor om hur nationaldagen ska hanteras i år eftersom den är på en lördag. Vårt svar är olika beroende på om ni hanterat nationaldagsfrågan lokalt eller inte.

Faktorer som skapar friska och välmående arbetsplatser

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden
Myndigheten för arbetsmiljökunskap, Mynak, har överlämnat sin slutredovisningen av uppdraget "Faktorer som skapar friska och välmående arbetsplatser" till regeringen. Under våren kommer myndigheten att sprida kunskap i ett flertal webbinarier.

Lönekartläggning online

27 feb 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning
Se vår onlinekurs "Lönekartläggning", vilket kan passa bra nu inför stundande lönerevision. Kursen vänder sig till dig som är ny inom området och dig som vill fräscha upp kunskaperna. Emma Hjorth från Hjorth & Partners AB håller i kursen.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in