Nyheter

Nyheter

Lönemärket satt för svensk arbetsmarknad

1 nov 2020 | Arbetsgivarguiden, Kollektivavtal
Efter intensiva förhandlingar har IKEM och övriga industriförbund i natt kommit överens med facken om ett nytt löneavtal. Därmed är också normen för löneökningarna på svensk arbetsmarknad satt.Löneavtalet innebär en total kostnadsökning för företagen på 5,4 procent i ett 29 månader långt avtal som löper ut den 31 mars 2023.

Träffpunkt IKEM: Kom på regionalt möte digitalt!

29 okt 2020 | Anställning
Höstens Träffpunkt-IKEM täcker områden som ibland tappas bort vid både anställning och avslut av anställning. Det är lätt att vara efterklok, men det behöver ni inte vara efter att har varit med vid något av våra två tillfällen 11 november och 16 november. Träffpunkt ges under en förmiddag då advokaterna Henrik Bengtsson och Magnus Berterud från Advokatfirman Delphi medverkar.

Coronaviruset – Vad gäller för arbetsgivaren?

27 okt 2020 | Arbetsgivarguiden
Coronaviruset sprids just nu över världen och flera europeiska länder är drabbade. Här svarar IKEM på några vanliga frågor som arbetsgivaren bör ha svar på. Sist hittar du viktiga aktörer som kan vara bra att känna till. Kontakta IKEM för vägledning.

IKEM:s Arbetsgivardag

16 okt 2020 | Arbetsgivarguiden, Lagar & avtal
Välkommen till IKEM:s Arbetsgivardag. I år ställer vi om genomför arbetsgivardagen under en halvdag i digital form. IKEM:s arbetsgivardagar kommer att hållas i digital form under en halvdag mellan klockan 9:00 och 12:00. Du deltar kostnadsfritt!

Lönebildningsdagarna

1 okt 2020 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning
Årets Lönebildningsdag sker i digital form och därför har vi valt att dela upp programmet på två tillfällen – den 15 respektive 22 oktober.

LAS- och omställningsförhandlingarna avslutade - ingen överenskommelse nådd

1 okt 2020 | Arbetsgivarguiden, Anställning
Svenskt Näringsliv, PTK och LO har under en tid fört intensiva förhandlingar kring förändringar av anställningsskyddsregler och införande av ett omställningssystem för anställda inom privat sektor. Nu avslutas förhandlingarna utan att parterna lyckats nå en slutlig överenskommelse.

Nu återupptas förhandlingarna om nya kollektivavtal

28 sep 2020 | Arbetsgivarguiden, Avtal20
Efter att vårens avtalsförhandlingar ajournerades återupptas nu förhandlingarna i oktober om nya kollektivavtal med fackförbunden. Förhandlingar om nya kollektivavtal kommer att genomföras i en tid då det råder en synnerligen stor osäkerhet både i Sverige och vår omvärld.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in