Nyheter

Nyheter

Arbetsmiljö för chefer

26 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Arbetsmiljö
Prevent lanserade i dagarna en ny webbaserad arbetsmiljöutbildning för chefer och arbetsledare. Den består av åtta moduler med teori, interaktiva övningar och exempelfilmer. Utbildningen är både på svenska och engelska, där man enkelt kan växla mellan språken. Tillgången till utbildningen är på obegränsad tid så du kan när som helst kan gå tillbaka för att repetera enskilda avsnitt, eller hela utbildningen.

Prata lön med Christer!

26 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Lönebildning
Lönebildningsprocessen beskrivs av många som en båda omständlig och jobbig process som i slutänden ändå inte gör alla nöjda. Hur ska man egentligen tänka kring lön och lönebildning? Vad måste vi göra och hur får vi förståelse för vårt tänk? Vad innebär egentligen de steg som beskrivs i kollektivavtalen?

Introduktion till kollektivavtalad försäkring och pension

17 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Försäkringar och pension
IKEM:s medlemmar i arbetsgivarföreningen har möjlighet att gå de kurser som Avtalat ger om kollektivavtalade försäkringar och pension. Alla webbutbildningar är kostnadsfria. Ett tips från oss är webbutbildningen "Introduktion till kollektivavtalad pension och försäkring"  som vänder sig till dig som nyligen tecknat kollektivavtal eller som behöver en repetition.

Ompröva vem som ska få gå komvux och yrkesvux

4 mar 2021 | Arbetsgivarguiden, Kompetensförsörjning
Vi är oroade av den prioritetsordning som nu föreslås. Därför uppmanar vi regeringen att ompröva beslutet. Det skriver Greta Hjortzberg, IKEM, tillsammans med andra representanter för arbetsgivar- och fackförbund i Industrirådets arbetsgrupp för kompetensförsörjning

Regeringen förslår att arbetsgivaravgifter för upp till två anställda sänks

19 feb 2021 | Arbetsgivarguiden, Anställning
Möjligheterna att anställa har blivit svårare på grund av pandemin. Regeringen föreslår därför att nedsättningen av arbetsgivaravgiften temporärt ska utvidgas för den första anställda till att omfatta två personer. Förslaget till Lagrådet bygger på överenskommelsen med regeringspartierna, Liberalerna och Centerpartiet.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in