Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Operation Clean Sweep lanserar moderniserad digital portal

Med nästan 1 500 anslutna företag har Operation Clean Sweep blivit det viktigaste programmet för plastindustrins arbete för att förhindra att pellets kommer ut i miljön. Nu lanserar Operation Clean Sweep en moderniserad digital portal med tydligare användarguide och fler verktyg.

PlasticsEurope som ytterst ansvarar för Operation Clean Sweep i Europa har åtagit sig att främja och driva fram genomförandet. En viktig milstolpe för branschen är utvecklingen av Operation Clean Sweep Europe Certification Scheme som kommer att lanseras den 1 januari 2022. Certifieringssystemet ställer allmänna krav för hantering av pelletsförluster som kommer att utvärderas regelbundet av tredjepartsrevisorer. Detta kommer att göra det möjligt för plastindustrin att på ett transparent och gemensamt sätt demonstrera sina ansträngningar för att uppnå målet om noll pelletsförlust.

För att ytterligare öka medvetenheten och öka kännedomen om programmet har PlasticsEurope nyligen lanserat en uppdaterad version av Operation Clean Sweeps webbplats. Plattformen har nu en tydlig användarguide med verktyg (videor, affischer, manualer, etc.) och en ny funktion som gör det möjligt för besökare att enkelt hitta och sortera vilka som skrivit under Operation Clean Sweep och därigenom underlätta samarbete och övervakning. Det kommer också att bli det framtida navet för certifieringssystemet.

IKEM ansvara för Operation Clean Sweep i Sverige och har utvecklat och tillhandahåller den svenska manualen. Den finns att ladda ner på IKEM:s hemsida.

Här kan du läsa mer om Operation Clean Sweep

Du kan också kontakta Henrik Oxfall om du vill veta mer om Operation Clean Sweep. 

Här kan du besöka Operation Clean Sweeps nya webbplats

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in