Skriv ut

Utskrift

Skriv ut

Seminarie/webbinarie: Mer klimatvänlig och rättsäker miljöprövning

Svenskt Näringsliv lanserar under seminariet den 14 december rapporten ”En miljöprövning för omställning och nya möjligheter” som fokuserar på hur lagstiftningen bör utformas för att utveckla det goda miljöskyddet genom effektivare miljötillståndsprocesser. Rebecca Wennerberg som är miljöjurist på IKEM, är en av de medverkande. Du kan delta på seminariet antingen fysiskt i Stockholm i Näringslivets Hus eller online.

Redan för närmare 20 år sedan påpekade en parlamentariskt sammansatt utredning att tillståndsreglerna riskerar motverka sitt eget syfte om en hållbar utveckling. Trots det ser vi idag betydande samhällskostnader till följd av ineffektiv tillståndshantering - uteblivna investeringar, försvårad samhällsbyggnad, förlorade arbetstillfällen och en bromsad klimatomställning.

Anmälan och mer information: "Mer klimatvänlig och rättsäker miljöprövning" 14 december kl 9.00-10.00

Svenskt Näringsliv lanserar under seminariet rapporten ”En miljöprövning för omställning och nya möjligheter” som fokuserar på hur man kan lösa problemet. Rapporten presenterar hur lagstiftningen bör utformas för att utveckla det goda miljöskyddet genom effektivare miljötillståndsprocesser. Hur villkoren, tidsgränserna, och myndigheternas attityd bör förändras. Målet är att göra det möjligt för företagen att göra dubbelt så mycket för miljö- och klimat på hälften så lång tid, jämfört med idag.

Under seminariet kommer resultatet av rapporten och vad en reformering av miljöbalken skulle innebära för samhällets klimatomställning diskuteras av en kunnig panel.

Peter Ardö, Särskild utredare i miljöprövningsutredningen
Kerstin Brinnen, Bolagsjurist, LKAB
Mikael Hägglöf, Partner och Advokat, Fröberg & Lundholm Advokatbyrå AB
Anna Marcusson, Förbundsjurist, Sveriges Kommuner och Regioner
Rebecca Wennerberg, Miljöjurist, IKEM
Lars Jagrén, Senior Advisor, Svenskt Näringsliv
Nicklas Skår, Jurist och rapportförfattare, Svenskt Näringsliv
Moderator: Robert Thorburn, Svenskt Näringsliv

OBS! Det finns möjlighet att följa seminariet på plats i Näringslivets Hus eller digitalt. Maxantal personer på plats är 70. Tillgängliga platser finns så länge det går att välja till alternativet.

Seminariet spelas även in och finns tillgänglig att se i efterhand. Kaffe och frukost serveras från 08:30.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in