IKEM söker en förhandlare
Från vänster i bild ser du våra förhandlare Henrik Stävberg, Eddie Andersson, Lisa Wastelius och Christer Sjödin.

IKEM söker förhandlare

Vårt uppdrag är att stödja och företräda våra medlemmar i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vi är ett team på 10 förhandlare/rådgivare som samarbetar för att ge våra medlemsföretag den bästa servicen i arbetsrättsliga frågor. Vi arbetar nära våra medlemsföretag och rollen som förhandlare ställer höga krav på att sätta sig in i våra medlemsföretags verksamheter och utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande med ett stort eget ansvar.

Om oss

Vi är ett litet, engagerat gäng som arbetar nära tillsammans utan prestige och med drivkraften att ständigt bli bättre.  Vårt mål är att erbjuda ett serviceutbud i framkant. Det innebär förmåga att analysera omvärlden, prioritera och tillämpa kunskapen för att företräda medlemmarnas intressen. Här har du en viktig roll att fylla när du på eget initiativ tar dig an uppgifter och är proaktiv när det gäller att komma med idéer och lösningsförslag som leder till resultat. För oss är det angeläget att du gillar förändringar och vill delta aktivt i det utvecklingsarbete som pågår. 

Som rådgivare och förhandlare hos oss arbetar du med fackliga förhandlingar, både tvisteförhandlingar och kollektivavtalsförhandlingar, löpande rådgivning till våra medlemsföretag kring lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området samt med utrednings- och utvecklingsarbete. Då vi arbetar med kunskapsöverföring, det ska vara lätt för företagen att göra rätt, ser vi att du är aktiv i att ta till dig ny kunskap, bygga ny kunskap och dela med dig av din kunskap. Du arbetar konsultativt och är en god kommunikatör.  Du kommer även att utveckla och genomföra utbildningar inom dina kompetensområden.

Vad förväntas av dig i rollen?

Du har en juristexamen och flera års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete från advokatbyrå, domstol eller en arbetsgivare- eller facklig organisation. Har du dessutom erfarenhet av förhandlingsarbete är det meriterande.

Vi erbjuder dig möjligheten till ett stimulerande och omväxlande arbete i nära kontakt med många spännande företag inom plast- och kemibranschen i hela Sverige. Vi sitter centralt på Östermalm.

Frågor om tjänsten

I den här rekryteringen samarbetar IKEM med Harvey Nash. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gustaf Åberg på 076 798 13 61. Varmt välkommen med din ansökan via Harvey Nashs hemsida, urval sker löpande och sista ansökningsdag är 2019-06-16 .

Mer om oss

IKEM är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare. Företagen är kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag. Bland våra 1 400 medlemsföretag återfinns några av landets mest forskningsintensiva och största exportföretag. Våra medlemsföretag är avgörande för att lösa de viktigaste utmaningarna för vår framtid, klimatutmaningarna, vår hälsa och hur vårt framtida samhälle ska se ut. Om våra företag är framgångsrika finns alla möjligheter att utmaningarna kommer att lösas.

På IKEM arbetar 30 personer och de flesta av oss hittar du på kontoret i Stockholm, men vi finns också representerade i Göteborg, Malmö, Växjö och Örebro. Vi har kompetenser av skilda slag; exempelvis så finns jurister, personalvetare, kemister, ekonomer, toxikologer och kommunikatörer hos oss. Det är spridning bland oss på andra sätt också, den yngsta är född i början av 80-talet och den äldsta i början av 50-talet, och så är hälften av oss kvinnor och hälften är män.

Varmt välkommen med din ansökan!

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in