Skriv ut

IKEM söker regionansvarig förhandlare/rådgivare i sydöstra Sverige

Vill du ta chansen att erbjudas ett stimulerande och omväxlande arbete i nära kontakt med många spännande företag inom plast- och kemibranschen? Nu söker vi dig som brinner för arbetsrätt/förhandling, näringsliv och företagande i ett konsultativt sammanhang.

Vårt uppdrag är att stödja och företräda våra medlemmar i frågor som rör förhållandet mellan arbetsgivare och arbetstagare. Vi är ett engagerat team på 10 förhandlare/rådgivare, varav 5 är regionansvariga, som har ett nära och prestigelöst samarbete med drivkraften att ständigt bli bättre. Det innebär förmåga att analysera omvärlden, prioritera och tillämpa kunskapen för att företräda medlemmarnas intressen.

Här har du en viktig roll att fylla när du på eget initiativ tar dig an uppgifter och är proaktiv när det gäller att komma med idéer och lösningsförslag som leder till resultat. Vi arbetar nära våra medlemsföretag och rollen ställer höga krav på att sätta sig in i våra medlemmars verksamheter och utmaningar. Du arbetar självständigt i din region, men i nära kontakt med övriga regionärer och kansliet i Stockholm.

Region sydöstra Sverige innebär Småland och Blekinge och ca 200 företag.  Organisatorisk placering är på vårt kontor i Växjö, men även andra orter i sydöstra Sverige kan vara aktuellt. Rollen innebär resande med tjänstebil över dagen.

I din roll som rådgivare och förhandlare arbetar du:

  • nära våra medlemsföretag med fackliga förhandlingar, både tvisteförhandlingar och kollektivavtalsförhandlingar,
  • med löpande rådgivning kring lagar och avtal inom det arbetsrättsliga området samt med utrednings- och utvecklingsarbete
  • aktivt i att ta till dig ny kunskap, bygga ny kunskap och dela med dig av din kunskap för att stödja medlemsföretagen
  • aktivt med att omvärldsbevaka företagsklimatet i regionen och därigenom skapa dig en förståelse för medlemsföretagens verksamhet och hur IKEM kan stödja denna
  • med medlemsrekrytering och med olika nätverkande aktiviteter
  • även med att utveckla och genomföra utbildningar inom dina kompetensområden.

Hos oss får du snabbt eget ansvar och utvecklingsmöjligheter då vi lägger stort fokus på att ge våra medarbetare en möjlighet att växa.

För att trivas och lyckas i rollen ser vi att du har:

  • Akademisk examen gärna med inriktning mot arbetsrätt eller motsvarande erfarenhet
  • Mångårig erfarenhet av fackliga förhandlingar och/eller arbete på en HR-avdelning innehållandes kvalificerat arbetsrättsligt arbete
  • Gedigen erfarenhet av fackliga kontakter och arbetsrättsliga frågor samt är en kunnig förhandlare
  • B-körkort.

Som person är du drivande och du trivs med att ta stort eget ansvar. Du uppskattar att arbeta i en verksamhet och omvärld som utvecklas snabbt då du gillar förändringar och vill delta aktivt i det utvecklingsarbete som pågår. Du arbetar konsultativt och är en god kommunikatör. Du är relationsorienterad och knyter lätt nya kontakter samtidigt som du kan arbeta självständigt. Vidare är du duktig på att skapa dig en grundstruktur som gör dig leveranssäker samtidigt som du är flexibel och pragmatiskt inför varje situation.

I den här rekryteringen samarbetar IKEM med Alumni. För frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gustaf Åberg på 076 798 13 61. Varmt välkommen med din ansökan via www.alumniglobal.com/job/forhandlare-och-radgivare-ikem, urval sker löpande och sista ansökningsdag är 2020-09-24.

Mer om oss

IKEM är en bransch- och arbetsgivarorganisation för företag som arbetar med kemi i vid bemärkelse, både som tillverkare, distributörer och som användare. Företagen är kemi- och plastindustrier, läkemedelstillverkare, raffinaderier eller biokemi- och bioteknikföretag. Bland våra 1 400 medlemsföretag återfinns några av landets mest forskningsintensiva och största exportföretag. Våra medlemsföretag är avgörande för att lösa de viktigaste utmaningarna för vår framtid, klimatutmaningarna, vår hälsa och hur vårt framtida samhälle ska se ut. Om våra företag är framgångsrika finns alla möjligheter att utmaningarna kommer att lösas.

På IKEM arbetar 30 personer och de flesta av oss hittar du på kontoret i Stockholm, men vi finns också representerade i Göteborg, Malmö, Växjö och Örebro. Vi har kompetenser av skilda slag; exempelvis så finns jurister, personalvetare, kemister, ekonomer, toxikologer och kommunikatörer hos oss. Det är spridning bland oss på andra sätt också, den yngsta är född i början av 80-talet och den äldsta i början av 50-talet, och så är hälften av oss kvinnor och hälften är män.

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in