IKEM söker näringspolitisk koordinator

Har du intresse av politik och industrins omställning till klimatneutral och mer hållbar? Är du en driven organisatör? Vi söker dig som vill skapa bättre förutsättningar för att våra medlemsföretag ska växa och utvecklas. Sista ansökningsdagen är den 19 november.

Maila din ansökan och bifoga CV 

Om rollen

Du blir en del av den Näringspolitiska avdelning på IKEM, Innovations- och kemiindustrierna i Sverige, och rapporterar till den näringspolitiska chefen. Avdelningen består idag av drygt tio sakkunniga som arbetar för att medlemsföretagen ska ha konkurrenskraftiga villkor att verka i landet. Sverige behöver en innovativ och livskraftig industri och därför bevakar och driver IKEM en stor mängd frågor som har betydelse för företagens konkurrenskraft och möjligheter att möta klimatutmaningarna.  Dit hör exempelvis förbättrad elförsörjning, snabbare tillståndsprocesser, tillgång till rätt kompetens och ökade investeringar i industrin.

Som Näringspolitisk koordinator har du en omväxlande och bred roll då du stöttar i avdelningens aktiviteter och projekt. Du kommer få möjlighet att växa med dina uppgifter och utveckla nätverk inom både politik och näringsliv. Jobbet innebär återkommande möten med företrädare för företag i IKEMs kommittéer vilket gör att du kommer få en god inblick och kunskap i olika branscher och sakfrågor. Du har även ett nära samarbete med kommunikation för att nyheter, tankegods och framtagna rapporter ska kommuniceras i större utsträckning och vid rätt tidpunkt.

Exempel på arbetsuppgifter/ansvarsområden:

  • Tillsammans med Näringspolitisk chef koordinera och följa upp insatser och koppla dessa till verksamhetsplan/årshjul och mål

  • Skapa och upprätthålla projektplaner och överblick i tillfälliga projekt/initiativ såväl som långtgående frågor kopplade till IKEM:s idépolitiska program

  • Assistera sakkunniga under pågående projekt av olika karaktär, som mötessekreterare i kommittéer samt i det dagliga arbetet

  • Stötta inför, under och efter event, seminarier, arbetsplatsträffar hos politiker, medlemsföretag, besök i Bryssel etc

För att trivas är du som person självgående med förmåga att organisera, planera och prioritera samt med ett gott omdöme. Vidare har du en relationsbyggande och kommunikativ förmåga, vilket är av extra vikt för att du ska kunna vidareutvecklas inom IKEM. Du är prestigelös, samarbetsorienterad samt duktig på att kommunicera och sammanfatta budskap till olika målgrupper.    

För att lyckas i rollen krävs:      

  • Akademisk utbildning inom exempelvis statsvetenskap, nationalekonomi, juridik eller annat.

  • Ett antal års erfarenhet från liknande arbetsuppgifter från ett eller flera perspektiv som för rollen bedöms relevant såsom myndighet, regeringskansli, påverkansarbete från branschorganisation/annat, politiskt arbete etc.

  • Förståelse och intresse för företagandets villkor och marknadsekonomi.

Om IKEM

IKEM är bransch- och arbetsgivarorganisationen för Sveriges innovations- och kemiindustri. Vi tecknar kollektivavtal, ger rådgivning och driver viktiga frågor för medlemsföretagens utveckling. Vi arbetar för att stärka industrins konkurrenskraft och göra den gröna omställningen möjlig.

Våra 1250 medlemsföretag står för en femtedel av omsättningen i svensk industri, levererar en fjärdedel av Sveriges varuexport och sysselsätter över 70 000 personer. Företagen är verksamma inom allt från kemi- och plastindustri till läkemedelstillverkning och återvinning.

På IKEM arbetar 30 personer och de flesta av oss hittar du på kontoret i Stockholm, men vi finns också representerade i Göteborg, Malmö, Norrköping, Växjö och Bryssel.

Är du intresserad?
Tjänsten är en tillsvidareanställning, sista ansökningsdag 2023-11-19. Tillträde efter överenskommelse.

Maila din ansökan och bifoga cv 

Välkommen med din ansökan!