Plastfrågor vi arbetar med

Plast och hållbarhet

Näringspolitik

Engagera dig!

Forskningsprojekt

Informationsmaterial

Nyheter

IKEM informerar om plast – nytt undervisningsmaterial

25 aug 2022 | Plast
I dagarna fick alla lärare som prenumererar på material från IKEM den nya versionen av Plastkunskap för grundskolan, ett undervisningsmaterial om plast för årskurs 7 till 9. Materialet, som är uppdelat på åtta kapitel, är tänkt att fungera som ett komplement i undervisningen.
Läs mer

Trioworld rekordinvesterar i Sverige

18 aug 2022 | Plast
IKEM:s medlemsföretag Trioworld berättar i en intervju med Dagens Industri om sin miljardinvestering i en rad anläggningar i bland annat Sverige, Danmark och Frankrike. En av dessa storsatsningar är bygget av en av de största anläggningar för återvinning av plast i Sverige.
Läs mer

Plasterna viktiga för att minska utsläppen av växthusgaser

17 aug 2022 | Plast
Ny studie från McKinsey & Company visar att plasterna kan minska utsläppen av växthusgaser med mellan 10 och 90 procent jämfört med alternativa material. För de 14 produkter som studerats erbjuder plasterna i 13 fall lägre utsläpp både vad gäller produktens livscykel och effekten av användningen. Man konstaterar att i många applikationer, särskilt inom livsmedelsförpackningar, finns det få alternativ till plast idag.
Läs mer

Slopa skatten på plastbärkassar

27 apr 2022 | Plast
Den skatt på plastbärkassar som infördes för två år sedan har inte uppfyllt sitt syfte. Skatteintäkterna har blivit en bråkdel av det belopp regeringen räknade med och när det gäller miljöpåverkan har skatten snarare varit kontraproduktiv. Det visar en ny rapport från IKEM - Innovations- och kemiindustrierna i Sverige.
Läs mer

Sverige ska vara ledande i omställningen till en cirkulär ekonomi för plast. 

 

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in