Plastfrågor vi arbetar med

Plast och hållbarhet

Näringspolitik

Engagera dig!

Forskningsprojekt

Informationsmaterial

Nyheter

Kampen mot marint skräp berör alla branscher

6 apr 2021 | Plast
Plastbranschen i Europa har gjort flera frivilliga åtaganden för att skapa en mer hållbar och cirkulär ekonomin för plasten. Branschen är också engagerad på olika sätt för att bekämpa marint skräp. Vår inställning är att alla resurser ska användas på ett hållbart sätt och att nedskräpning är oacceptabelt oavsett material.
Läs mer

Försäljningsrekord för 50-talsklassiker i plast

31 mar 2021 | Plast
Skatten som infördes i våras har gjort att försäljning av plastbärkassar minskat med upp till 75 procent. Samtidigt ökar försäljningen av flergångskassar och väskor i plast. Ett exempel är Hinzaväskan som har samma design som Perstorps 50-talsklassiker shoppingbag 329.
Läs mer

PolyREC ska rapportera om plastens cirkularitet i Europa

26 mar 2021 | Plast
Organisationerna Petcore Europe®, PlasticsEurope®, Plastics Recyclers Europe® och VinylPlus® har bildar tillsammans organisationen PolyREC™. PolyREC™ ska övervaka, verifiera och rapportera branschernas siffror för plaståtervinning och användning av återvunnen plast i Europa. I detta arbete använder man ett gemensamt datainsamlingssystem - RecoTrace™. PolyREC™ ska säkerställa spårbarhet, transparens och förtroendet för det återvunna materialet längs hela plastens värdekedja.
Läs mer

Kemisk återvinning godkänns i Danmark

11 mar 2021 | Plast
Kemisk återvinning av blandat plastavfall har nu officiellt godkänts i Danmark. Godkännandet innebär att plast som skickas till förbränningsanläggningar nu istället kan återvinnas till nya högkvalitativa material.  och till och minska koldioxidutsläppen med 50% jämfört med om plasten skulle gått till förbränning.
Läs mer

Sverige ska vara ledande i omställningen till en cirkulär ekonomi för plast. 

 

Återvinn all plast!

Plast är ett av de bästa och mest miljövänliga materialen vi har. Och plasterna behövs i ett hållbart samhälle.Men nu måste Sverige ta nästa steg för att återvinna all plast.

All plast kan återvinnas

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in