Plastfrågor vi arbetar med

Plast och hållbarhet

Näringspolitik

Engagera dig!

Forskningsprojekt

Informationsmaterial

Nyheter

Plastförpackningar borde innehålla 30 % återvunnet

15 sep 2021 | Plast
Plastråvaruproducenterna föreslår nu ett obligatoriskt mål på 30 % återvunnen plast i plastförpackningar till 2030 inom EU. Tillverkarna av plastförpackningar anser att målet är möjligt att nå om ansvaret delas av hela värdekedjan.
Läs mer

Planerad miljardinvestering i plaståtervinning

27 aug 2021 | Plast
Svensk Plaståtervinning storsatsar i Motala och bygger världens största och modernaste anläggning för plaståtervinning, Site Zero. Det berättade materialbolaget som till 40 procent ägs av IKEM vid en pressträff på tisdagen.
Läs mer

Nya kurstillfällen för populära ”Värt att veta om plast”

18 aug 2021 | Plast
Intresset har varit stort för IKEM:s och Polymercentrums kurs "Värt att veta om plast". Därför har vi nu tre nya kurstillfällen under hösten. Det finns även en helt ny fortsättningskurs. Kurserna är kostnadsfria och vänder sig till alla som vill veta mer om plast.
Läs mer

Brist på plastpipetter oroar

24 jun 2021 | Plast
Det råder plastbrist i världen, vilket bland annat drabbar sjukvården. Nu berättar DN att Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB, har haft krismöte. Det är särskilt risken för brist på plastpipetter för laboratorietester som oroar.
Läs mer

Sverige ska vara ledande i omställningen till en cirkulär ekonomi för plast. 

 

Återvinn all plast!

Plast är ett av de bästa och mest miljövänliga materialen vi har. Och plasterna behövs i ett hållbart samhälle.Men nu måste Sverige ta nästa steg för att återvinna all plast.

All plast kan återvinnas

Logga in eller skapa en inloggning

Då får du ta del av mer information på webben.

Logga in